Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Guarnerius: Koncert za mir i svet bez nuklearnog oružja
Ansambl za drugu novu muziku: Koncert za mir i svet bez nuklearnog oružja
Ansambl za drugu novu muziku: Koncert za mir i svet bez nuklearnog oružja

Guarnerius: Koncert za mir i svet bez nuklearnog oružja

Solisti Ansambla za drugu novu muziku prirediće Koncert za mir i svet bez nuklearnog oružja u petak, 10. januara 2020. od 20.00.

U saradnji sa organizacijom „Harmony For Peace And Hope“ iz Hirošime ovaj ansambl će u Guarneriusu postaviti Beograd na mapu učesnika koji šalju poruku mira u svet.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Mirovni koncerti na pet kontinenata počinju u Hirošimi i završiće se u Njujorku gde će biti izvedena IX Betovenova simfonija u izođenju orkestra UN i hora u kome će pevati ljudi iz celog sveta. Koncertu će prisustvovati generalni sekretar UN.

Poruka iz Hirošime:

„Molimo se i sviramo za mirniji svet i za globalnu zajednicu. U Harmoniji za mir, verujemo u moć muzike da promoviše pozitivnu promenu. Umetnost dodiruje i ujedinjuje narode različitih kultura. Naš cilj je pomirenje, svet bez konflikta, nasilja i sukoba među narodima“.

Nastupaju: Nada Kolundžija, Branka Parlić, Lidija Stanković, Dragoljub Ilić, Nataša Penezić, Katarina Radovanović, Dimitrije Beljanski, Miloš Raičković i gost koncerta – Shpira.

Ulaz na Koncert za mir i svet bez nuklearnog oružja je besplatan, ali – sugerisana donacija je 300 dinara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.