Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert pobednika takmičenja „Lazar Jovanović“
Koncert pobednika takmičenja "Lazar Jovanović": Beti Bratina
Koncert pobednika takmičenja "Lazar Jovanović": Beti Bratina

Koncert pobednika takmičenja „Lazar Jovanović“

Koncert pobednika XVII Međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“ biće održan u sredu, 26. februara 2020. od 18.00.

U Zadužbini Ilije M. Kolarca nastupiće pored dobitnika specijalnih nagrada i pobednici kategorija i najbolje plasirani takmičari.

Najeminentnije i najveće opersko takmičenje u zemlji završeno je 26. januara. Trajalo je četiri dana tokom kojih se predstavilo više od stotinu kandidata.

Odlukom žirija dobitnik glavne nagrade takmičenja je Beti Bratina, sopran iz Slovenije. Ona se predstavila kompleksnim i ubedljivim programom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

Nagrada podrazumeva organizaciju solističkog koncerta sa orkestrom Beogradski simfoničari na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine uz finansijsku nagradu u iznosu od pet stotina evra.

Tri nagrade Kulturnog elementa: organizaciju solističkog koncerta na eminentnim lokacijama u Beogradu i finansijsku nagradu od dve stotine evra dobili su ravnopravno Tena Lončarević (Hrvatska), Lana Maletić (Srbija/Hrvatska) i Olivera Krivokuća (Srbija).

Preporuku žirija za učešće u produkciji Operosa opera festivala dobio je Emanuil Hristofakakis iz Grčke, dok je nagradu najuspešnijem profesoru, tj. profesoru čiji su učenici osvojili najveći broj nagrada na ovogodišnjem takmičenju dobila Valentina Taškova iz Muzičke škole „Mokranjac“ iz Beograda.

Specijalnu nagradu, profesionalni studijski snimak, dobili su Irina Subašić (Hrvatska), Stefani Pjetlović (Hrvatska) i Konstantin Kostić (Srbija), a specijalnu nagradu člana žirija Marije Temeši – plaćeno učešće na masterklasu u Segedinu u Mađarskoj u julu ove godine dobili su Emanuil Hristofakakis iz Grčke i Nataša Jovović iz Crne Gore.

Žiri za starije uzraste je zasedao u sastavu Berislav Jerković (Hrvatska), Marija Temeši (Mađarska), Dragana Radaković (Srbija), Pia Brodnik (Slovenija) i Željka Milanović (Srbija). (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.