Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Ministarstvo prosvete: Izuzetni učenici Srbije na bilbordima
Ministarstvo prosvete: Izuzetni učenici Srbije na bilbordima
Ministarstvo prosvete: Izuzetni učenici Srbije na bilbordima

Ministarstvo prosvete: Izuzetni učenici Srbije na bilbordima

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja postavilo je širom Srbije bilborde iz „serije“ – „Izuzetni učenici Srbije„.

U pitanju su učenici koji su na međunarodnim takmičenjima osvojili brojne nagrade i priznanja iz oblasti informatike, robotike, hemije, fizike, matematike, baleta i muzike.

Postavljeno je 38 bilborda sa fotografijama talentovanih osnovaca i srednjoškolaca u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Kragujevcu i Čačku.

Izuzetni učenici Srbije

Na bilbordima su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Jelena Ivančić, Jovan Toromanović i Miloš Milićev, koji su Međunarodnoj olimpijadi iz matematike u Velikoj Britaniji, osvojili zlatnu, bronzanu i srebrnu medalju. Na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Kijevu, Tamara Ponjavić i Jelena Ivančić osvojle su zlatnu medalju.

Među izvanrednim studentima su Luka Carević i Aleksa Đorđević, koji su na 15. Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Bocvani osvojili bronzane medalje, kao i Igor Eskić, osvajač bronzane medalje na Svetskoj geografskoj olimpijadi u Hong Kongu.

Vojin Ivković, Aleksandra Petković, Dušan Igić, Momčilo TošićMaja Cvetković, osvajači su bronzanih medalja na međunarodnim takmičenjima iz fizike u Poljskoj, Mađarskoj i Italiji.

Učenici Kragujevačke gimnazije Mihailo Šundović, Vuk Lazović i Dušan Tenjović, osvojili su 2. nagradu iz robotike u Šangaju, a đaci Osnovne škole „Kralj Petar II“ iz Užica, Luka Majkić, Andrej Stevanović i Dragica Gavrilović osvojili su treću nagradu na istom takmičenju.

Ministarstvo prosvete: Izuzetni učenici Srbije na bilbordima

Među uglednim učenicima su nagrađivani mladi sportisti Nikola Mujanović i Dušan Čolaković koji su osvojili treća mesta u skoku u vis i bacanju kugle, Papić Marija drugo mesto u trčanju na 200 m i Adriana Vilagoš prvo mesto u bacanju koplja.

Balerine iz Baletske škole Lujo Davičo, Laureatkinje su II Međunarodnog baletskog takmičenja Kostadinka Dina Nikolić, Pančevo, Jana Zimonjić, Sara Jaćović, Polikseni Kurtanović, Anastasija Vujnović i Olja Aleksić.

Iz Muzičke škole „Stanković“ nagrađeni su Luka Mitrović, za 1. mesto u violini Antionio Salieri u Veroni, i on je sa Lenom Jović, Anđelinom Rujević i Borisom Miloševićem na violončelu laureat Polyhimnia takmičenja u Skoplju. Pored njih, na bilbordima su se našli Marko Kovačević na klaviru i Mina Jakovljević koja je osvojila 2. mesto na Međunarodnom takmičenju Društva harfista u Sloveniji.

Među muzičkim talentima, našle su se učenice Muzičke škole „Mokranjac“ i „Davorin Jenko“, Minja Stojanović koja je na harfi osvojila prvo mesto na Prof. Karel Patras Harp Competition u Pragu, kao Lara Arbajter koja je na klaviru osvajač drugog mesta i specijalne nagrade na International Carl Maria von Weber competition, u Drezdenu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.