Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (9. januar 2020)
Novi filmovi u bioskopima (9. januar 2020): Dulitl
Novi filmovi u bioskopima (9. januar 2020): Dulitl

Novi filmovi u bioskopima (9. januar 2020)

Dulitl, 1917, Invazija, Misija – Arktik, Lepo doba – to su novi filmovi koji će se prikazivati u domaćim bioskopima od četvrtka, 9. januara 2020.

Dulitl

Jedan od najdražih književnih likova u živopisnoj obradi čuvene priče o čoveku koji je mogao da priča sa životinjama je – Dulitl.

Topla i uzbudljiva porodična avantura odvešće nas na mesta o kojima nismo mogli ni da sanjamo, upoznaće nas sa egzotičnim životinjama i pomoći nam da upoznamo svet iz mašte!

Pošto je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični dr Džon Dulitl, poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina Dulitl dvorca sam sa svojom grupom egzotičnih životinja. Ali, kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dulitl je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

Originalni naslov: Dolittle. Dužina trajanja filma: 96 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: avantura, komedija, porodični. Uloge: Robert Downey Jr, Tom Holland, Emma Thompson. Sinhronizacija: Nebojša Ljubišić, Marko Čurčić, Katarina Gojković, Slobodan Stefanović, Pavle Jerinić, Dušica Novaković, Milan Antonić. Reditelj: Stephen Gaghan.

1917

Reditelj Sem Mendez, poznat po velikim hitovima poput Vrtloga života, Skyfall i Spectre, predstavlja spektakl o Prvom svetskom ratu jednostavnog naziva 1917.

Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika.

Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene koje nismo do sada imali prilike da vidimo na velikom platnu.

Originalni naslov: 1917. Dužina trajanja filma: 119 minuta. Države i godina proizvodnje: SAD, VB / 2019. Žanr: drama, ratni. Uloge: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Richard Madden. Reditelj: Sam Mendes.

Invazija

Prošle su tri godine od pada vanzemaljskog broda. Katastrofa koja se desila, zauvek je promenila život devojčice iz Čertanova ali i pogled stanovnika na kompletan univerzum.

Čini se da je ovo bio najveći test za čovečanstvo. Ono čega ljudi još uvek nisu svesni jeste da će uskoro doživeti novi susret. Da li su spremni na to?

Originalni naslov: Prityazhenie 2. Dužina trajanja filma: 129 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija / 2020. Žanr: naučna-fantastika. Uloge: Irina Starshenbaum, Alexander Petrov, Rinal Mukhametov. Reditelj: Fedor Bondarchuk.

Misija – Arktik

Novu akciona animacija snimljena je za sve generacije.

Arktička lisica Svifti radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog – arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vredan uloge, tajno zapoveda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju.

Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Otom, koji ima mehaničke noge i komanduje lojalnoj vojsci neobično uljudnih sledbenika…

Originalni naslov: Arctic Justice. Dužina trajanja filma: 95 minuta. Države i godina proizvodnje: Kan, Kina, Ind, Jap, Kor, SAD, VB / 2019. Žanr: animirani, avantura, komedija. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelj: Aaron Woodley.

Lepo doba

Viktoru, muškarcu u šezdesetim godinama života, svet se okrenuo naopačke kada mu Antoan, preduzetnik u usponu, ponudi da isproba jedinstven i novi vid zabave.

Koristeći mešavinu pozorišnih trikova i prikaz prošlih događaja, Antoanova kompanija omogućava klijentima povratak u doba po sopstvenom izboru.

Viktor odlučuje da se vrati četrdeset godina unazad i ponovo proživi najljepšu nedelju svog postojanja. Nedelju kada je upoznao ljubav svog života.

Originalni naslov: La belle époque. Dužina trajanja filma: 115 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska / 2019. Žanr: drama, komedija. Uloge: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier. Reditelj: Nicolas Bedos.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.