Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 25. januar 2020.
Protest "Jedan od pet miliona", 25. januar 2020. (foto: poceloje.rs)
Protest "Jedan od pet miliona", 25. januar 2020. (foto: poceloje.rs)

Protest „Jedan od pet miliona“, 25. januar 2020.

U subotu, 25. januara 2019. od 18.00, biće održan 60. protest „Jedan od pet miliona“ (#1od5miliona) na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Okupljeni građani na platou uputiće se u protestnu šetnju ka Radio televiziji Srbije preko Makedonske, Svetogorske i Takovske ulice.

Iz organizacije „Jedan od pet miliona“ naglašeno je da za predsednika Srbije i RTS prethodnih 59 protesta nije ni postojalo i da je neverovatno da urednici RTS-a nijednog organizatora protesta nisu pozvali ni u jednu emisiju u proteklih godinu dana!

Organizatori to i objašnjavaju:

„To je dokaz brutalne cenzure koju vrši Srpska napredna stranka, Aleksandar Vučić i Dragan Bujošević i sramnog medijskog mraka koji je nedopustiv za jednu ‘demokratsku’ uređenu državu.

Medijski mrak RTS-a je jedan od razloga zbog čega je Srbija pala za šest mesta u svetu na najnovijoj listi demokratičnosti, što je ujedno i dokaz da je medijski mrak sve dublji.

Postavlja se pitanje da li se slogan RTS-a ‘Vaše pravo da znate sve’, odnosi na pravo građana koji ovaj javni servis finansiraju, da znaju sve što se dešava u ovoj državi ili taj slogan znači da je naše pravo da znamo sve ono što odgovara vladajućoj partiji?“

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.