Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Texas Flood: Prvi veliki samostalni koncert
Texas Flood: Prvi veliki samostalni koncert (foto: Live Production)
Texas Flood: Prvi veliki samostalni koncert (foto: Live Production)

Texas Flood: Prvi veliki samostalni koncert

Texas Flood, jedan od najboljih srpskih rok-bluz bendova, održaće koncert u petak, 28. februara 2020. od 21.00, u Domu omladine Beograda.

Cena ulaznice za ovaj nastup je 900 dinara.

Bend koji je u Beogradu, ali i širom Srbije, poznat po vrhunskim svirkama na festivalima i u klubovima, na prvom velikom samostalnom koncertu priprema poseban muzički užitak za sve iskrene ljubitelje roka i bluza.

Podršku će im dati i specijalni gosti, među kojima će biti proslavljeni muzičari i autori koji izuzetno cene rad ove grupe.

Texas Flood: Tražim ljude kao ja

Texas Flood je prošle godine izdao prvi album na srpskom jeziku, na kome se pored autorske pesme nalaze bluz obrade hitova jugoslovenskih rok legendi, od Azre do Pop mašine.

Album „Tražim ljude kao ja“ predstavlja poziv na povratak pravim muzičkim vrednostima i uzorima. Rok legende poput Džonija Štulića, Gorana Bregovića, Roberta Nemečeka, Zorana Predina, Dade Topića i Janeza Bončine su prezadovoljni novim odelom svojih pesama, koje su skrojili Nenad Zlatanović i Vladimir Golubović i zajednička je ocena da su upravo ovi aranžmani dali novi identitet i vrednost starim rok hitovima.

– Ideja za ovaj projekat potekla je od našeg cenjenog rok publiciste Pece Popovića, a presrećni smo zbog svih komplimenata koje smo dobili od autora pesama. Ovim albumom smo odali počast našim muzičkim herojima i uzorima sa ovih prostora i na svoj način se zahvalili i onima koji su još muzički aktivni i onima koji to nisu. Pre svega, imali smo potrebu da podsetimo na postojanje ovih velikih pesama, da im damo novu, našu energiju, da ih osvetlimo jednim potpuno novim svetlom i zvukom i da ih predstavimo publici koja je mlađa od njih, a to ćemo najbolje uraditi na koncertu – izjavio je Nenad Zlatanović a.k.a Mr Swagger, frontmen Texas Flood-a.

Bend Texas Flood postoji od 2004. godine i do sada su imali više od 1.000 nastupa na festivalima i u klubovima u zemlji i regionu.

Nenad Zlatanović je za 15 godina rada stekao reputaciju jednog od vodećih gitarista u Srbiji, te je sarađivao i nastupao i uz velike svetske muzičare, kao što su: ZZ Top, Beth Hart, Ana Popović, Billy Gibson, Stan Webborn i mnogi drugi, a mentor mu je bio proslavljeni bluz muzičar Ian Siegal.

Karte mogu da se kupe preko mreže Ticket Vision. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.