Naslovna » Izlasci » Akcije » 13. Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2020
13. Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd 2020 (foto: Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd)
13. Beogradski dani inženjera - EBEC Beograd 2020 (foto: Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd)

13. Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2020

13. Beogradski dani inženjera biće održani od 12. do 16. marta 2020, a tradicionalno ih organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope, BEST Beograd.

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2020 – biće priređeni na Mašinskom fakultetu, kao lokalna runda evropskog BEST inženjerskog takmičenja, a najbolje plasirani učesnici imaće mogućnost da svoja znanja, ideje i veštine pokažu i testiraju i u regionalnoj i finalnoj takmičarskoj rundi.

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta.

Obuhvata dve kategorije:

  • Timski dizajn – kategorija u kojoj se zahteva da se od ponuđenog materijala, kroz timski rad, projektuju i konstruišu prototipi zadate namene i
  • Studija slučaja – tokom koje se od učesnika očekuje da poslovni problem reše koristeći znanja iz oblasti inženjerstva i menadžmenta.

Beograd će ove godine biti domaćin i onim učesnicima koji će se plasirati u regionalnu rundu, dok će se finalna runda održati u Varšavi.

13. Beogradski dani inženjera: takmičenje, radionice, Sajam inovacija

Pored lokalne runde takmičenja, na danima projekta, za sve zainteresovane biće održane radionice za usavršavanje ličnih veština, dok će Sajam inovacija budućim mladim inženjerima pružiti priliku da prikažu svoje inovativne projekte.

Cilj Beogradskih dana inženjera je da studentima pruži šansu da pokažu svoja znanja i sposobnosti, da ih podstaknu da naprave prve korake u svetu inženjerskih problema, i kroz rešavanje zadataka razviju svoj timski duh, kreativnost i snalažljivost.

– Današnje vreme i poslovno okruženje zahteva od nas konstantno napredovanje i usavršavanje – kako stručnih veština, tako i širenje znanja van zamišljenih granica oblasti kojom se bavimo. Cilj koji smo postavili jeste da ovaj projekat otvori vrata studentima ka novim izazovima, pruži priliku da savladaju nove veštine i podstakne njihovu želju za daljim radom na sebi – rekao je Dimitrije Đorđević, glavni organizator projekta.

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera otvaraju se 24. februara. Više informacija o projektu, kao i samim prijavama, možete pronaći na stranici ebec.best.rs. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.