Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Amore per sempre u Kolarčevoj zadužbini
Amore per sempre u Kolarčevoj zadužbini
Amore per sempre u Kolarčevoj zadužbini

Amore per sempre u Kolarčevoj zadužbini

Amore per sempre je koncert koji organizuje Vissi d’Arte management, a koji će biti održan u Zadužbini Ilije M. Kolarca u subotu, 11. aprila 2020. od 20.00.

Beogradskoj publici predstaviće se tri umetnika našeg porekla koji karijeru grade u inostranstvu: sopran Tamara Rađenović, bariton David Bižić i pijanista Đorđe Nešić.

Mladi sopran Tamara Rađenović, koja je već sa 19 godina nastupala na gala koncertima operske dive Monserat Kabalje, povešće nas sa baritonom Davidom Bižićem na uzbudljivo muzičko putovanje uz klavirsku pratnju pijaniste Đorđa Nešića.

Na koncertu će biti izvedene poznate arije i dueti iz opera „Figarova ženidba“ (Mocart), „Boemi“ (Pučini), „Lovci na bisere“ (Bize), „Faust“ (Guno), zatim, španske i italijanske pesme, kao i klavirska dela Debisija i Rahmanjinova.

Glas mladog soprana Tamare Rađenović zadivio je opersku legendu Monserat Kabalje. Tamara je imala samo 19 godina kada joj je čuvena diva dala priliku da peva na njenim gala koncertima u Španiji.

Ova 24-godišnja umetnica živi i radi u Londonu odakle gradi svoju svetsku karijeru. Pre dve godine je diplomirala solo pevanje na prestižnoj muzičkoj akademiji Royal College of Music u Londonu. Tamara je prva umetnica sa prostora bivše Jugoslavije i još uvek jedina koja je primljena na odsek solo pevanja na ovom prestižnom muzičkom konzervatorijumu.

Do sada je nastupala u 13 zemalja, između ostalih, u Španiji, Italiji, SAD, Austriji, Nemačkoj, Engleskoj, Sloveniji… Tamara je do sada imala i dva solistička koncerta u njujorškom Karnegi holu, u septembru 2018. i u novembru 2019. godine.

Više informacija možete pronaći na ovom linku.

Bariton David Bižić je jedan od najpriznatijih srpskih operskih pevača u svetu. Nastupa u najvećim svetskim operskim kućama kao što su Metropoliten opera u Njujorku, Pariska nacionalna opera, Madridska kraljevska opera, Kraljevska opera Kovent Garden, Teatar Liseu u Barseloni, Švedska kraljevska opera, Bečka državna opera, Boljšoj teatar…

Ove godine se navršava njegova šesta sezona u Metropoliten operi kao gosta soliste sa više od 40 otpevanih predstava. Koncert na Kolarcu će mu biti prvi nastup u Srbiji posle deset godina.

Više informacija možete pronaći na njegovom sajtu.

Umetnost srpsko-američkog pijaniste Đorđa Nešića opisuje se kao „smela“, „osećajna“ i „suptilno virtuozna“. Njegova karijera uključuje resitale, koncerte i kamerno muziciranje. Trudi se da izvodi muzički repertoar koji proučava savremene društvene probleme i promociju ljudskih prava širom sveta.

Ove sezone je nastupio na KotorArt festivalu, galeriji SANU i u Karnegi holu u Njujorku. Prethodno, u Parizu u Kulturnom centru Srbije, na koncertu „Putovanje kroz muziku Srbije“ u Karnegi holu u Njujorku i u Beogradu u Skupštini Grada, Narodnom muzeju i galerijama Artget i SANU.

Više informacija možete pronaći ovde.

Cene ulaznica za koncert Amore per sempre su 600, 800 i 1200 dinara.

(Kaleidoskop Media)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.