Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija i Ksenija Milošević u Kolarčevoj zadužbini
Beogradska filharmonija: Ksenija Milošević u Kolarčevoj zadužbini (foto: Marko Đoković / BGF)
Beogradska filharmonija: Ksenija Milošević u Kolarčevoj zadužbini (foto: Marko Đoković / BGF)

Beogradska filharmonija i Ksenija Milošević u Kolarčevoj zadužbini

Beogradska filharmonija i solistkinja Ksenija Milošević nastupiće u Zadužbini Ilije M. Kolarca, u petak, 21. februara 2020. od 20.00.

Na mestu dirigenta biće mlada zvezda Gregor Majerhofer.

Violinistkinja Ksenija Milošević izvodi Hristićevu „Simfonijsku fantaziju“, a na programu su još dela Sibelijusa, Šumana i Berija.

Ona je članica orkestra više od 20 godina. Iz poznate muzičke porodice čije se karijere vezuju za Beogradsku filharmoniju, violinu svira od svoje četvrte godine i aktivna je na brojnim muzičkim poljima.

Uz podršku svojih kolega izvodi „Simfonijsku fantaziju“ Stevana Hristića, jednog od osnivača i prvog šefa dirigenta Beogradske filharmonije koji je svojom sveukupnom delatnošću dao ogroman doprinos razvoju srpske muzike u prvoj polovini XX veka.

Gregor Majerhofer (foto: Urban Ruth)
Gregor Majerhofer (foto: Urban Ruth)

Dirigent Gregor Majerhofer autentična je ličnost na svetskoj muzičkoj sceni. Ovaj dirigent, kompozitor i pijanista trenutno je asistent dirigenta Berlinske filharmonije, a studirao je na Džulijardu kod čuvenog Alana Gilberta, nekadašnjeg šefa Njujorške filharmonije.

Njegov kompozitorski opus posebno obeležava posvećenost ekologiji, te se u Majerhoferova dela ubraja i „Koncert za insekte i orkestar“.

Predvodi Beogradsku filharmoniju prvi put i to u izvođenju raznovrsnog repertoara. Koncert otvara „Tužni valcer“, Jana Sibelijusa, nakon Hrsitićevog dela publika će čuti Šumanovu Manfred uvertiru, a „Interpretacija“ Lučana Berio zatvara program iz ciklusa „#Brat Betoven“.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19.00 na blagajni Kolarca. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.