Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Božidarac: Koncert Nade Pavlović i Big benda RTS-a
Božidarac: Besplatan džez koncert
Božidarac: Besplatan džez koncert

Božidarac: Koncert Nade Pavlović i Big benda RTS-a

Božidarac, u Radoslava Grujića 3, biće mesto u kom će u četvrtak, 27. februara 2020. od 20.00, koncert održati Nada Pavlović i Big bend RTS-a.

U velikoj sali ovog kulturnog centra prvi put će nastupiti jedan džez orkestar.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Pevačica Nada Pavlović važi za živu legendu džez i evergrin muzike, a nastupala je sa čuvenim Big Bendom Djuka Elingtona i bila deo trupe Džozefine Bejker.

Sa druge strane Big bend RTS-a sa tradicijom od sedamdesetak godina doprineće fantastičnom akustičnom zvuku i transformisaće salu Božidarca u old fashion džez klub.

Imajući u vidu da je u pitanju „džez za dž“, odnosno, da je ulaz besplatan, organizatori pozivaju posetioce da dođu ranije.

Koncert kvalitetnog džeza organizuje se u okviru manifestacije Black History Month, kojim se slavi afro-američka kultura i njen uticaj na ceo svet.

Pored koncerta, dan ranije biće otvorena i izložba fotografija u galeriji Božidarca najzapaženijih Afroamerikanki i Afroamerikanaca, iz sveta glume, književnosti, politike i sporta, dok će u subotu, 29. februara, biti organizovana projekcija filmaSelma„.

Ovi događaji će biti realizovani u okviru programa „Sa Vračara u svet“ koji je podržava Gradska opština Vračar. (danubeogradu.rs)