Naslovna » Izlasci » Akcije » Dan turističkih vodiča 2020 – besplatna razgledanja Beograda
Dan turističkih vodiča 2020 - besplatna razgledanja Beograda (foto: GoodMate / Pixabay)
Dan turističkih vodiča 2020 - besplatna razgledanja Beograda (foto: GoodMate / Pixabay)

Dan turističkih vodiča 2020 – besplatna razgledanja Beograda

Dan turističkih vodiča ove godine biće obeležen 23. februara, u organizaciji Udruženja turističkih vodiča Srbije, saopšteno je iz Sekratarijata za privredu.

Besplatna razgledanja Beograda organizuju se u nedelju, u okviru 42. Međunarodnog sajma turizma, koji se održava od 20. do 23. februara, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča i najave nove turističke sezone u Beogradu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Razgledanje Knez Mihailove

Program počinje razgledanjem Knez Mihailove ulice u 10.00, a mesto okupljanja je ispred Palate „Albanija“. Vodič je Zoran Ilić, član Udruženja turističkih vodiča Srbije.

Zemun – korak po korak

Takođe, od 10.00 planiran je program pod nazivom „Zemun – korak po korak“. Mesto okupljanja je ispred Pošte u Glavnoj ulici. Vodič ovog razgledanja je Zorica Arsić, članica Udruženja turističkih vodiča Srbije.

Razgledanje Vračarskog platoa

Razgledanje Vračarskog platoa predviđeno je od 11.00. Mesto okupljanja je ispred spomenika Karađorđu. Vodič ove ture je Jasmina Ćirić, članica Udruženja turističkih vodiča Srbije.

Obilazak Novog groblja

Tematski obilazak Novog groblja – muzeja na otvorenom, pod nazivom „Bardovi srpskog glumišta“, planiran je od 11.00. Okupljanje zainteresovanih je na platou ispred ulaza u Novo groblje. Istoričarka umetnosti dr Violeta Obrenović vodi ovu turu na kojoj će posetioce upoznati sa poznatim ličnostima iz sveta glume.

Hercegovci u Beogradu

U podne počinje razgledanje „12 znamenitih Hercegovaca u Beogradu“. Okupljanje je kod Pionirskog parka – stajalište za turističke autobuse. Vodič je Goran Lučić, član UTVS.

Nušićevim Beogradom

Program „Nušićevim Beogradom“ predviđen je od 14.00, a mesto okupljanja je ispred Paviljona „Cvijeta Zuzorić“. Vodiči su Zorica Arsić, članica Udruženja turističkih vodiča Srbije, i Nebojša Nušić, iz Fondacije „Branislav Nušić“.

Razgledanje Đeram pijace + Kobasicijada

Od 14.30 sati na programu su razgledanje Đeram pijace i manifestacija „Kobasicijada“ iz Turije. Polazak je u Bulevaru kralja Aleksandra ispred Đeram pijace. Domaćin je Maja Tintor, iz JKP „Gradske pijace“.

Zahvaljujući saradnji sa JKP „Gradske pijace“, čuvena „Kobasicijada“ – međunarodni festival kobasica, koji se održava jednom godišnje u bačkom selu Turija kod Srbobrana, održaće se prvi put i u Beogradu, u nedelju, 23. februara, od 8.00 do 18.00 na pijaci „Đeram“.

Ljubitelji svežih i suvih kobasica, po kojima je Turija postala poznata širom sveta, moći će da probaju i kupe čuvene turinske kobasice. Kućice sa roštiljima biće postavljene već od osam sati i poseta „Kobasicijadi“ i pijaci „Đeram“ može biti prilika za doručak, ručak ili ranu večeru, jer je događaj celodnevni. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.