Naslovna » Izlasci » Pozorište » Dečji pozorišni karavan – besplatne predstave za decu u Beogradu!
Dečji pozorišni karavan - besplatne predstave za decu u Beogradu! (foto: Pixabay)
Dečji pozorišni karavan - besplatne predstave za decu u Beogradu! (foto: Pixabay)

Dečji pozorišni karavan – besplatne predstave za decu u Beogradu!

Dečji pozorišni karavan biće održan tokom marta u gradskim i prigradskim opštinama u Beogradu a sve pozorišne predstave biće besplatne!

Grad Beograd, u saradnji sa Pozorištem lutaka „Pinokio“ i Pozorištancetom „Puž“, tokom meseca pozorišta, organizovaće ovu akciju čiji je cilj da deci u svim gradskim i prigradskim opštinama približi pozorišnu umetnost i igru.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Takođe, cilj je i da se neguje kultura odlaska u pozorište i tako da se postave dobri temelji kulture, koja mora da bude svima dostupna kao sastavni deo odrastanja i obrazovanja mladih.

– Ovo je još jedna gradska aktivnost koja se realizuje u saradnji sa našim kulturnim institucijama od značaja. Ona ima za cilj da u Beogradu, na teritoriji svake opštine, kako gradske tako i prigradske, približi deci i omladini pozorište i sve što je vezano za pozorišnu umetnost. Žitelji Barajeva, Obrenovca i drugih prigradskih opština moći će da uživaju u pravoj magiji stvaranja na sceni, da se upoznaju bliže sa kulturom i kulturnim vrednostima i to će sve biti besplatno. Cilj nam je da u narednom periodu imamo što više ovakvih akcija za decu i mlade, ali i za starije, jer je kultura nešto što nas povezuje i što čini sastavni deo našeg života – rekla je Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine Beograda.

„Pinokio“ i „Puž“ prvo će svoje predstave igrati u opštinama Barajevo, Obrenovac i Surčin, a planirano je da se tokom akcije obiđu i druge prigradske opštine i centri za kulturu. Akcija će se odvijati u martu, mesecu pozorišta, u kojem se obeležava i Svetski dan pozorišta i pozorišta za decu.

Sve predstave će biti besplatne. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.