Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Džošua Redman – najveći svetski tenor saksofonista u Beogradu
Džošua Redman - najveći svetski tenor saksofonista u Beogradu (foto: Majkl Vilson / Michael Wilson)
Džošua Redman - najveći svetski tenor saksofonista u Beogradu (foto: Majkl Vilson / Michael Wilson)

Džošua Redman – najveći svetski tenor saksofonista u Beogradu

Džošua Redman, jedan od najpriznatijih i najharizmatičnijih džez saksofonista srednje generacije, održaće dva koncerta u klubu Bitefartcafe.

On će nastupiti 19. i 20. marta 2020. godine, u okviru koncertnog serijala Musicology.

Džošua Redman je učestvovao u velikom broju muzičkih projekata, sarađivajući sa svim značajnim svetskim džez muzičarima. Bio je dva puta nominovan za Grammy nagradu, osvojio je Thelonious Monk priznanje i neretko je sakupljao najpozitivnije kritike u svetu džez muzike.

Legenda slobodnog džeza, Djui Redman, veoma je uticao na svog sina Džošuu. Iako je studirao nauku na Harvardu, pa prava na Jejlu, našao se potpuno iznenada na njujorškoj džez sceni.

Prvi album objavio je 1993. godine, što je bilo propraćeno intenzivnom turnejom sa Metinijem. Posle još tri odlična albuma Redman se pozicionirao kao jedan od najkonzistentnijih uspešnih džez lidera današnjice, dodavši sopran i alto saksofon u svoj instrumentalni arsenal.

„Džez je muzika iznenađenja; muzika spontanosti. Verujem da džez muzičari žive – znam da ja živim – za to da budu iznenađeni, ne znajući šta sledi. Sve se svodi na pronalaženje kreativnih, originalnih muzičara“, rekao je jednom prilikom Džošua Redman.

Do sada objavio 20 albuma, a u poslednje vreme nastupa sa svojim kvartetom, koji čine Aron Goldberg, Ruben Rodžers i Gregori Hačinson.

Ovaj izvrsni sastav će beogradska publika imati zadovoljstvo da čuje u klubu Bitefartcafe. Ulaznice po ceni od 1.500 RSD mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima servisa www.ddtickets.rs i www.tickets.rs.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.