Naslovna » Izlasci » Pozorište » Poetski kabare Ivo Andrić u Jazz kantini Lisabon
Poetski kabare Ivo Andrić u Jazz kantini Lisabon
Poetski kabare Ivo Andrić u Jazz kantini Lisabon

Poetski kabare Ivo Andrić u Jazz kantini Lisabon

Poetski kabare Ivo Andrić, koji se već četiri godine uspešno izvodi širom Srbije, Evrope, ali i širom sveta biće izveden u četvrtak, 20. februara 2020. od 20.00.

U Jazz kantini Lisabon (Kombank dvorana) zablistaće glumci Narodnog pozorišta u Beogradu: Aleksandar Srećković – Kubura, Vjera Mujović i poznati kompozitor Rade Radivojević.

Poetski kabare Ivo Andrić je svojevrsni omaž našem čuvenom nobelovcu, a prvi put je do sada u njegovu poeziju kompozitor Rade Radivojević uneo note. Uz Radivojevićevu pratnju, pesme izvode Vjera Mujović i Aleksandar Srećković.

Tekst koji je, koristeći dela Ive Andrića, priredila Vjera Mujović sastoji se od odlomaka „Znakova pored puta“, „Eks ponta“, kratkih priča o osobenjacima i malim ljudima, zanimljivosti koje su pratile dodelu Nobelove nagrade, prepiski sa Crnjanskim, kao i zapisa i dubokih premišljanja o narodu, državi, politici, kulturi, starosti, mladosti, ljubavi i smrti.

Uigrana ekipa izvanrednih umetnika publici će izvesti predstavu protkanu muzikom i pesmama koje je Andrić voleo.

Tako će se tokom kabarea čuti „Emina“, „Kad ja pođo na Bembašu“, „Što te nema“, „O jesenske duge noći“, a publika će imati priliku da prvi put čuje i stihove četiri pesme Ive Andrića za koje je muziku uradio Rade Radivojević.

Čitav 75-minutni program obogatiće i dokumentarni video materijali iz Andrićevog života, kao i spotovi specijalno snimljeni za potrebe Kabarea.

Karte po ceni od 1000 RSD su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i u okviru mreže Tickets Vision. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.