Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Tre sorele“ u Zvezdara teatru
Najava premijere predstave "Tre sorele" (foto: Zoran Ilić / Zvezdara teatar)
Najava premijere predstave "Tre sorele" (foto: Zoran Ilić / Zvezdara teatar)

Premijera predstave „Tre sorele“ u Zvezdara teatru

Premijera predstave „Tre sorele“ u Zvezdara teatru biće održana u petak, 7. februara 2020. od 19.30. Predstavu je režirao Milan Karadžić.

Glumačku ekipu čine Nataša Ninković, Ana Franić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Radojičić, Dragan Petrović Pele i Milutin Mima Karadžić.

Nastala po tekstu Stevana Koprivice, predstava je oživela legendu iz Boke o tri sestre koje su ceo svoj život provele u jednoj kući, neudate, čekajući i sanjajući svog kapetana.

Od 2004. do 2011. predstave je izvedena 125 puta, a sada će biti obnovljena u skoro istom sastavu. Novina u glumačkoj ekipi je što će glumac Alekdandar Radojičić igrati ulogu Damjana, koju je u prvoj postavi igrao Andrija Milošević.

Direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević je izrazio veliko zadovoljstvo što će ova predstava nastaviti svoj život.

– Komad je sada rađen sa novom energijom i neki delovi su urađeni na drugačiji način s obzirom na to da je ovo neko drugo vreme. Ono što je važno i zanimljivo da je ovo jedan od retkih komada gde su tri glumice u glavnim ulogama. Drago mi je što će se ove tri dame ponovo vratiti u svoju kuću u Boki – rekao je Kovačević.

Reditelj Milan Karadžić je naglasio da je ideja predstave ostala ista, ali da je zbog glumačke zrelosti priča postala još kompleksnija i tragikomičnija.

– Predstava bi se izvodila i mnogo više od 125 puta da nismo imali problem sa terminima. Sada smo pokušali to da rešimo i nadam se da će predstava biti izvođena što češće – kaže Karadžić.

Tri sestre u predstavi igraju Nataša Ninković, Ana Franić i Sloboda Mićalović. Glumice su naglasile da se sestre bore za pravo glasa, ostvarenost i pravo na ljubav, što je pobuna protiv patrijarhalnog sistema.

Novu scenografiju uradio je Geroslav Zarić, a kostime Zora Popović.

(danubeogradu.rs)