Naslovna » Izlasci » Vikend Maroka na Vračaru, 21. i 22. februar 2020.
Vikend Maroka na Vračaru (foto: TheUjulala / Pixabay)
Vikend Maroka na Vračaru (foto: TheUjulala / Pixabay)

Vikend Maroka na Vračaru, 21. i 22. februar 2020.

Vikend Maroka na Vračaru je jedinstvena manifestacija koja će biti održana u Božidarcu, u petak i subotu, 21. i 22. februara 2020. godine.

Organizatori iz KC Božidarac i Udruženja Srpsko-marokanskog prijateljstva žele da građanima približe Kraljevinu Maroko, jednu od najznačajnijih afričkih država.

Na samom otvaranju posetioci će moći da vide Marokanski paviljon u okviru galerije Božidarac koju će pritom krasiti izložba posvećena Maroku. Paviljon će sadržati predmete, šoljice, tacne, garderobu koja se koristi odnosno nosi u ovoj lepoj i egzoričnoj zemlji.

Posle otvaranja posetioci će imati priliku da čuju i zanimljivosti o tradicinalnom venčanju u Maroku.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U subotu, 22. februara na početku će biti održana radionica Smeh joge. Posle toga moći će da se nauče osnovni pokreti šaibi (shaabi) plesa, da se vidi kako se priprema autentični čaj od mente uz degustaciju čaja urmi i slatkiša, ali i da se čuje više o filozofiji ispijanja čaja kao i zanimljivosti o državi Maroko.

Takođe, biće održane i radionice iscrtavanje kana, pravljanje nakita sa marokanskim motivima, kao i pravljenje mini mozaika (zilidž).

Broj meste za radionice je ograničen, a učešće besplatno.

Prijave se mogu naći na sajtu Božidarca. Pored toga posetioci će moći da pogledaju i jedan moderan marokanski film kao i nezaobilani film „Kazablanka“.

Vikend Maroka na Vračaru se organizuje u okviru manifestacije „Sa Vračara u svet“, čiji je pokrovitelj Gradska opština Vračar. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.