Naslovna » BG svaštara » Politika » 26. april 2020: Izbori na svim nivoima u Srbiji
Izbori u Srbiji 2020 (ilustracija: Tumisu / Pixabay)
Izbori u Srbiji 2020 (ilustracija: Tumisu / Pixabay)

26. april 2020: Izbori na svim nivoima u Srbiji

Izbori u Srbiji raspisani su za 26. april 2020. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je Odluku o raspisivanju redovnih parlamentarnih izbora.

Izborna kampanja trajaće više od 50 dana, što će biti jedna od najdužih kampanja ikada, najavio je Vučić, i dodao da će biti dovoljno vremena da svi predstave svoje programe.

U obraćanju javnosti, ovim povodom, Vučić je naveo:

„Poštovani građani Srbije, upravo sam potpisao odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike. Oni su raspisani za 26. april ove godine. Želim svima uspeh i da u kampanji bude demokratska atmosfera, da kampanja bude borbena i mirna. Naravno da će biti povišenih tonova i strasti, uvek ih je bilo i biće, ali je važno da sve bude demokratski. Izbori su važan čin za našu zemlju jer se ljudi opredeljuju kakav život žele da žive“,

Danas je i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković raspisala lokalne izbore za 26. april.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji ne odnosi se na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

Redovni pokrajinski izbori biće takođe održani 26. aprila, a odluku o tome juče je potpisao predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.