Naslovna » Izlasci » Sport » 33. Beogradski maraton se odlaže za 18. oktobar 2020.
33. Beogradski maraton se odlaže za 18. oktobar 2020. (foto: promo / BG maraton)
33. Beogradski maraton se odlaže za 18. oktobar 2020. (foto: promo / BG maraton)

33. Beogradski maraton se odlaže za 18. oktobar 2020.

33. Beogradski maraton se odlaže za 18. oktobar 2020, zaključeno je na sastanku predstavnika Grada Beograda i organizatora Beogradskog maratona.

Dogovoreno je da se najveća međunarodna tradicionalna sportska manifestacija u našoj zemlji – 33. Beogradski maraton, koja je trebalo da bude održana 26. aprila – zbog pandemije novog korona virusa, koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija i vanrednih mera Vlade Republike Srbije koje sprovodi i Grad Beograd, a u cilju zaštite stanovništva od korona virusa – odlaže se za nedelju, 18. oktobra 2020. godine, termin koji je usaglašen i sa AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka).

„Zdravlje trkača, volontera, gledalaca i učesnika u organizaciji su nam uvek na prvom mestu. Stoga ćemo odgovorno i ozbiljno slediti sva uputstva nadležnih, stručnih službi i institucija kako bismo sa njima na vreme i na pravi način koordinisali sve predstojeće aktivnosti.

Mi kao organizatori, zajedno sa Gradom Beogradom i Republikom Srbijom nastavljamo sa redovnim aktivnostima i pripremama za održavanje 33. Beogradskog maratona kako bi ova izuzetno značajna manifestacija još jednom opravdala poverenje rekordnog broja do sada prijavljenih učesnika, partnera i institucija uključenih u organizaciju i na najbolji način promovisala Grad Beograd i Republiklu Srbiju.

Sa današnjim danom prijavljeno je više od 6000 učesnika, uključujući oko 1200 učesnika iz 57 zemalja sveta. Svi oni, kao i bar 3000 novih učesnika i gostiju koje očekujemo na ovogodišnjem događaju veruju da će i 33. Beogradski maraton 2020. biti festival zdravlja, trčanja, zabave i opšteg zadovoljstva – baš kao i u 32 prethodna izdanja“ – piše u saopštenju organizatora Beogradskog maratona. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.