Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija: Nedeljni program – filharmonijski koncerti
Beogradska filharmonija: Nedeljni program - filharmonijski koncerti (foto: Marko Đoković / BGF)
Beogradska filharmonija: Nedeljni program - filharmonijski koncerti (foto: Marko Đoković / BGF) Gabrijel Felc, dirigent Erik le Saz, klavirO. Respigi: Crkveni prozori J. S. Bah: Koncert za cembalo i orkestar br. 1 u de-molu O. Respigi: Rimske svecanostiBeograd, 23.05.2019. foto Marko Djokovic/BEOGRADSKA FILHARMONIJA

Beogradska filharmonija: Nedeljni program – filharmonijski koncerti

Beogradska filharmonija najavila je da će svakodnevno objavljivati raznovrsne sadržaje na društvenim mrežama i na svom sajtu.

Pošto su programi za najmlađe preslušani više od 28.000 puta putem digitalne platforme, publika je pozvana da petkom uveče, umesto na Kolarcu, sluša koncerte orkestra – u svom domu!

– Da mi je pre samo nekoliko meseci neko rekao da će prva asocijacija na koronu biti epidemija, a ne muzički znak za produženje pauze, note ili makar pivo posle koncerta – ne bih mu verovao. Ova korona nas je razdvojila. O njoj ne mogu reći ništa izuzev da ćemo je pobediti brže i sa manje žrtava ako budemo striktno poštovali procedure i bespogovorno slušali savete lekara. A oni su jasno rekli: ne izlazite iz svojih domova.

Ali, zamislite kako bi danas izgledala naša izolacija da nemamo internet. Ovako smo u mogućnosti da vam, u moru kvalitetnih i dostupnih sadržaja ponudimo i one zbog kojih se muzika sluša a Beogradska filharmonija voli. To je naša misija – poručuje Ivan Tasovac.

Tako će ponedeljkom najpre nastupati „Filharmoničari u izolaciji“. U pitanju su blogovi muzičari iz orkestra koji će deliti svoja iskustva i savete kako najbolje provesti vreme koje je pred nama.

Utorkom se filharmoničarima i publici obraćaju gosti orkestra, čuveni dirigenti i muzičari čiji su nastupi bili planirani, a sprečeni su da dođu zbog situacije koja je zahvatila ceo svet.

Sreda je rezervisana za audio doživljaj i slušanje koncerata Beogradske filharmonije iz arhive.

Četvrtak je dan za prisećanje na nekadašnje uspehe i najdraže momente iz prošlosti.

Čuveni filharmonijski petak publiku neće ostaviti bez koncerata jer će se omiljeni nastupi orkestra prikazivati onlajn.

Za dane vikenda, planira se putovanje kroz interesantne materijale drugih muzičkih kuća i nezaobilazan muzički humor.

Kroz sadržaje koje je kreirala za svoju publiku, Beogradska filharmonija joj poručuje – Ostani kod kuće i slušaj muziku. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.