Naslovna » BG servis » Bus plus: Ukinut rad šaltera, automatsko produžavanje trajanja kartica
Bus plus - GSP Beograd (foto: N. M; danubeogradu.rs)
Bus plus - GSP Beograd (foto: N. M; danubeogradu.rs)

Bus plus: Ukinut rad šaltera, automatsko produžavanje trajanja kartica

Pošto je Vlada Srbije ukinula rad svih javnih šaltera, ni šalteri za izdavanje personalizovanih „bus plus“ kartica“ neće raditi.

Sve personalizovane kartice koje su istekle u ovom mesecu i koje budu istekle za vreme trajanja vanrednog stanja biće softverski automatski produžavane i korisnici neće morati da obezbeđuju novu personalizovanu karticu.

Tako produžene kartice će moći da se dopune na kioscima, putem onlajn dopune i uplatom pravnog lica.

Nepersonalizovane kartice se i dalje prodaju i dopunjavaju u maloprodajnim objektima. Takođe, i dnevne karte se mogu kupiti u maloprodajnim objektima, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Nove mere u radu kontrolora i prodajnih mesta Bus Plusa

U skladu s najnovijim merama Grada Beograda i Sekretarijata za javni prevoz, kontrolori će biti angažovani na terminusima, odnosno početnim stanicama koje opslužuju linije javnog gradskog prevoza na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz Sistema Bus plus.

Ispred svakih vrata na vozilu biće raspoređena po dva kontrolora koji će kontrolisati vozne isprave putnika prilikom ulaska u vozilo.

Kontrolori su dobili zaštitne rukavice i pridržavaće se svih mera zaštite koje propisuju državni organi i Grad Beograd, a u toku je i nabavka maski. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.