Naslovna » BG servis » Dezinfekcija javnih površina u Beogradu
Dezinfekcija javnih površina u Beogradu (foto: Pixabay)
Dezinfekcija javnih površina u Beogradu (foto: Pixabay)

Dezinfekcija javnih površina u Beogradu

Dezinfekcija javnih površina u Beogradu vršiće se od večeras, 18. marta 2020, najavljeno je iz Jaavnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“.

U koordinaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije Grada Beograda, ovo preduzeće će od večeras započeti pranje beogradskih ulica pomoću dezinfekcionih sredstava sa oko 15 cisterni i 10 auto-čistilica. Vozila će krenuti iz centralnog dela grada, gde je pojačana frekvencija stanovnika, a potom će nastaviti ka rubnim delovima Beograda.

Higijena u gradu Beogradu je u ovom trenutku od ključne važnosti, a kako bi preduzete mere za sprečavanje širenja virusa korona zaposleni u ovom preduzeću mogli da sprovode, važno je da budu zaštićeni i ostanu zdravi, navedeno je u saopštenju.

Direktor „Gradske čistoće“ Marko Popadić rekao je da je to preduzeće već preduzelo sve raspoložive mere sprečavanja infekcije novim virusom korona među svojim zaposlenima.

– Svim zaposlenima su podeljena sredstva za dezinfekciju ruku i vozila, kao i zaštitna oprema poput maski i rukavica. Pojačana je higijena prostorija i kruga preduzeća, kao i svih vozila, mehanizacije i pratećih objekata – istakao je Popadić i dodao da su svi zaposleni koji spadaju u rizičnu grupu povučeni sa terena.

On je ocenio da „Gradska čistoća“ mora da nastavi da funkcioniše, jer je odnošenje smeća, dezinfekcija ulica i njihovo pranje u ovom trenutku jako važno za sve građane Beograda.

– Daćemo svoj maksimum u borbi protiv ove pošasti i molimo sve sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje. Ukoliko su u mogućnosti, treba da uklone svoja vozila sa javnih površina, kako bismo mogli da ih nesmetano dezinfikujemo. Takođe, neophodno je da se zatvaraju kontejneri nakon odlaganja smeća i da se za to koriste nožne papuče, kako ne bi dolazili u kontakt sa kontejnerom. Apelujemo na sugrađane i da u komunikaciji sa našim radnicima na terenu drže odstojanje od dva metra, zbog sopstvene, ali i zbog zaštite naših zaposlenih, koji, bez obzira na vanrednu situaciju, rade 24 časa dnevno – rekao je Popadić. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.