Naslovna » Izlasci » Film » Film u Velikoj dvorani Kolarca: Unique – sa Nemanjom Radulovićem
Film Unique u Kolarcu sa Nemanjom Radulovićem (foto: detalj sa plakata)
Film Unique u Kolarcu sa Nemanjom Radulovićem (foto: detalj sa plakata)

Film u Velikoj dvorani Kolarca: Unique – sa Nemanjom Radulovićem

U utorak i sredu, 17. i 18. marta 2020. od 21.00, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine biće organizovane projekcije filma Unique.

Dojče gramofon i francuska filmska i video kuća Neutra pokrenuli su nov ciklus inovativnih, audiovizuelnih serija pod nazivom „Unique – un artiste, un lieu, un concert” (Jedinstven – umetnik, mesto, koncert) koji uključuje neke od najznačajnijih muzičara današnjice.

Prvi dokumentarni film – koncert je snimljen u neolitskom naselju Karnak i u njemu učestvuje Nemanja Radulović sa svojim kolegama iz sastava Double Sens.

Premijera je održana 23. januara i od tada se film emituje u više od 400 bioskopskih dvorana širom Francuske, Belgije i Švajcarske.

Unique – klasika i bioskopska publika

Predsednik Dojče gramofona, dr Klemens Trautman, povodom premijere filma, istakao je zadovoljstvo što su iskoristili jedinstvenu priliku da na svež način predstave klasičnu muziku i povežu je sa bioskopom, televizijom i onlajn publikom. Njihov glavni cilj je da svojim umetnicima omoguće da umetničke projekte predstave u specifičnim audio-vizuelnim formatima koji imaju odličan kvalitet i širok domet do publike.

– Snimanje koncerata na zadivljujućim mestima i izvan tradicionalnih koncertnih prostora nudi novi umetnički pristup živoj klasičnoj muzici. Bioskopska i televizijska publika su ciljni gledaoci ovih jedinstvenih predstava sa željom da oni postanu i koncertna publika. Neutra sarađuje sa mladim talentovanim rediteljima, poznatim po svojim radovima u drugim žanrovima kao npr. u pop muzici. Kroz ove projekte garantujemo umetničku izvrsnost i posebnu vrstu integriteta koja uključuje neverovatna zvučna iskustva – istakao je Filip Širer, direktor Neutra produkcije povodom premijere ovog filma.

Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da dve večeri u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine ekskluzivno prisustvuje projekciji ovog filma, uz prisustvo Nemanje Radulovića i jednog dela njegovih kolega – muzičara koji su učestvovali u snimanju filma.

Ulaznice po ceni od 400 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarca. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.