Naslovna » BG servis » GSP: pojačane mere higijene u vozilima javnog prevoza
GSP: pojačane mere higijene u vozilima javnog prevoza (foto: Adrian Malec / Pixabay)
GSP: pojačane mere higijene u vozilima javnog prevoza (foto: Adrian Malec / Pixabay)

GSP: pojačane mere higijene u vozilima javnog prevoza

Pojačane mere higijene uvedene su u svim vozilima javnog prevoza u Beogradu, ali je potrebno da se nivo higijene podigne na još viši nivo.

Sekretarijat za javni prevoz poslao je zahtev da svi operateri podignu nivo održavanja higijene u vozilima javnog prevoza.

To podrazumeva, pre svega, svakodnevnu pojačanu dezinfekciju unutrašnjosti vozila, vozačke kabine, rukodržača, validatora, sedišta. Ako bude data preporuka nadležnih službi, u ubotrebi će biti i zaštitne maske za vozno i kontrolno osoblje.

Za ove potrebe svim prevoznicima preporučuje se umerena nabavka dodatnih sredstava za dezinfekciju i zaštitnih maski. Nabavku treba uskladiti sa stvarnim potrebama, bez stvaranja zaliha.

Sekretarijat za javni prevoz će zajedno sa prevoznicima pratiti razvoj situacije i u skladu sa tim dostavljati im dalje preporuke nadležnih državnih organa, koji su blagovremeno preduzeli sve potrebne mere.

Grad Beograd prati svakodnevno razvoj situacije i preduzima mere iz svoje nadležnosti, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.