Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kombank dvorana: Dejan Cukić i Spori ritam
Dejan Cukić i Spori ritam (foto: Aleksa Cukić)
Dejan Cukić i Spori ritam (foto: Aleksa Cukić)

Kombank dvorana: Dejan Cukić i Spori ritam

Dejan Cukić i Spori ritam održaće veliki samostalni koncert u Kombank dvorani u subotu, 11. aprila 2020. od 20.00, i promovisati novi album.

Vrhunski muzičari i autori nekih od najvećih hitova srpskog popa i rokenrola poslednji samostalni koncert u Beogradu su održali pre više od jedne decenije.

Tokom tog perioda nastala je nova „armija“ publike koja voli njihove pesme, ali ne znaju ko ih originalno izvodi. Dejan Cukić i Spori ritam potpisuju pesme „Ja bih da pevam“, „Letnje kiše“, „Mokre ulice“, „Julija“, „Nebo jedino zna“, „Stranac u Beogradu“, „Dolazi tiho“ i one se nalaze među najslušanijim pesmama koje se puštaju na radio stanicama i redovno sviraju u klubovima.

Njihove pesme su iskreno svedočanstvo o jednom divnom vremenu, ostavile su dubok trag na muzičkoj sceni i zato traju i danas.

– Zaista uživam u ovome što radim i dalje sam srećan kada izađem pred ljude i zabavljam ih. Zato za mene i bend dugo očekivani samostalni koncert u Beogradu predstavlja veliki izazov, za koji se posebno pripremamo. Kada posle toliko vremena treba da izađemo pred našu staru publiku, a osvojimo i neku novu, trema je velika. Sve iluzije smo „preležali“ i svaki nastup dočekujemo kao praznik. Svaki put kada izađem na scenu, natopim tri košulje znojem, a ono što od publike dobijem za uzvrat nosi me do sledeće prilike. Beogradski koncert je samo početak koncertne promocije novog albuma, tako da nas očekuje uzbudljiva godina i puno nastupa – izjavio je Dejan Cukić.

Dejan Cukić i Spori ritam: Ulica bez brojeva

Ovi muzičari, koji su imali sreće da se razvijaju u „zlatno doba“ muzičke indrustrije, svoj najnoviji album „Ulica bez brojeva“ radili su kao na početku karijere.

Nisu se trudili da se prilagođavaju novim trendovima. Ostali su svoji i verni kvalitetnom muzičkom izrazu zbog koga i traju kao muzičari više od 40 godina.

Na prvo slušanje može da se prepozna njihova autorska i izvođačka zrelost, a prepoznaje se i diskretna zajednička nit koja povezuje sve pesme u priču o njihovom životu.

Na velikom koncertu u Kombank dvorani publici će dati najbolje od sebe i sigurni su da će sve u sali podići na noge.

Karte za beogradski koncert (od 1500 do 2500 RSD) mogu se kupiti online i na svim prodajnim mestima tickets.rs, kao i na blagajni Kombank dvorane. (danubeogradu.rs)