Naslovna » Porodica » Deca » Konkurs za decu i mlade: Nema frke uz unuke
Konkurs za decu i mlade: Nema frke uz unuke
Konkurs za decu i mlade: Nema frke uz unuke

Konkurs za decu i mlade: Nema frke uz unuke

Dečji kulturni centar Beograd (DKCB) raspisao je umetnički konkurs za decu i mlade „Nema frke uz unuke„, posvećen bakama i dekama.

Ne napuštajući svoje domove, čuvajući svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih, naši najstariji sugrađani zbog novonastale situacije nisu u mogućnosti da provode vreme sa svojim unucima.

Dečji kulturni centar Beograd je zbog toga osmislio način kako da deca i mladi pokažu ljubav i poštovanje prema svojim bakama i dekama koristeći maštu i različite umetničke medije.

– Draga deco, postoji mnogo načina da zagrlimo svoje bake i deke, iako nismo pored njih. Hajde da ih grlimo svojim rečima, notama, bojama i kadrovima. Dečji kulturni centar Beograd poziva sve vas, draga deco, dragi unuci, da budete u kreativnoj komunikaciji tako što ćete učestvovati na konkursu koji je inspirisan našim rođenim bakama i dekama, ali i bakama i dekama iz komšiluka, iz parka… Svim našim bakama i dekama! Ljubav nikad nije u izolaciji i samoći! Pokažimo je svojim stvaralaštvom! – istakao je Dragan Marić, direktor DKCB.

Konkurs „Nema frke uz unuke“, na kojem mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od tri do 18 godina u zemlji i dijaspori, obuhvata literarne, likovne i video radove, kao i takmičenje u pevanju pesama postavljenim na YouTube kanalu DKCB.

Poeziju, prozu, fotografije likovnih radova, video klipove, kao i snimke otpevanih pesama učesnici mogu poslati na mejl zabakeideke@dkcb.rs i na Fejsbuk grupu sa heštegom #kreativnadecazabakeideke.

Najbolji radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavljeni na sajtu DKCB.

Svake nedelje Dečji kulturni centar Beograd darivaće jednog kreativca muzičkim izdanjima i knjigama iz svoje produkcije.

Veliko slavlje, na kojem će biti proglašeni pobednici, uz prisustvo baka i deka, održaće se u Dečjem kulturnom centru Beograd, kada se za to steknu uslovi. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.