Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Ministarstvo zdravlja: Upozorenje za putnike koji dolaze iz inostranstva
Ministarstvo zdravlja: Upozorenje za putnike koji dolaze iz inostranstva (foto: Pixabay)
Ministarstvo zdravlja: Upozorenje za putnike koji dolaze iz inostranstva (foto: Pixabay)

Ministarstvo zdravlja: Upozorenje za putnike koji dolaze iz inostranstva

Ministarstvo zdravlja objavilo je zdravstveno upozorenje za sve putnike koji dolaze iz inostranstva, a saveti za zaštitu su na OVOM LINKU.

Upozorenje se posebno odnosi na sve ljude koji dolaze iz zemalja u kojima ima slučajeva infekcije izazvane novim korona virusom, COVID-19.

„Ukoliko ste boravili u području u kojima ima slučajeva infekcije izazvane novim korona virusom, u cilju sprečavanja prenošenja infekcije u Republici Srbiji, ali i u cilju zaštite vašeg zdravlja, dužni ste da preduzmite sledeće mere:

  • u narednih 14 dana smanjite kontakte sa drugim osobama u domaćinstvu, na radnom mestu ili na javnim mestima;
  • ako osetite simptome infekcije organa za disanje (povišena temperatura, kijavica, kašalj, curenje iz nosa, otežano disanje ili drugo), odmah stavite masku preko usta i nosa, pojačajte higijenu ruku (pranje toplom vodom i sapunom), izbegavajte kontakte sa drugim osobama, koristite maramicu kad kijate ili kašljete;
  • u slučaju da imate simptome, pozovite telefonom epidemiologa instituta ili zavoda za javno zdravlje nadležnog za područje u kome boravite (za brojeve telefona kliknite na OVAJ LINK). Od epidemiologa ćete dobiti uputstva o daljem postupku.

Građani koji imaju simptome koje izaziva korona virus ne treba da idu u domove zdravlja ili bolnice već bi trebalo da se obrate dežurnom epidemiologu: +381 64 8945 235, +381 11 2684 566.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.