Naslovna » Izlasci » Festivali » Moj OFF: Kompletan program besplatnog online filmskog festivala
Moj OFF: Kompletan program besplatnog online filmskog festivala
Moj OFF: Kompletan program besplatnog online filmskog festivala

Moj OFF: Kompletan program besplatnog online filmskog festivala

Moj OFF od 27. marta do 10. aprila 2020, festivalski virtuelni prostor, otvoriće vrata najnovijim filmskim naslovima pod sloganom „Uključi se na OFF“.

U petak, 27. marta 2020. od 21.00, najnovijim filmom Romana Polanskog „Optužujem„, započinje prvi besplatan Online filmski festival, a posetioci sajta MOJOFF.NET moći će u predstojećim danima, sve do 10. aprila da pogledaju i ostvarenja – „Talaso„, „Počasni gost„, „Idealni kandidat„, „Laka devojka“ i dr.

Celodnevni program Moj OFF festivala, tokom 15 dana trajanja, kroz pet programskih celina prikazivaće najnovije filmske naslove, igrane i dokumentarne, kako za odrasle tako i za decu, prilagođavajući satnicu programa najmlađoj publici.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Moj OFF – za decu i… stariju decu

U okviru dnevnih programskih celina Kids Fest predstavlja i Porodična avantura naći će se animirani bioskopski hitovi, sinhronizovani na srpski jezik.

Prvi dečiji film na Moj OFF festivalu moći će da se pogleda u subotu 28. marta od 15.00, a reč je o sihronizaciji „Čuvena invazija medveda na Siciliju„, koja je prikazana na prošlogodišnjem festivalu u Kanu, a potom na otvoranju jubilarnog 15. Kids Fest u Beogradu.

Moj OFF: Viđeno neviđeno

U okviru atraktivne programske celine Viđeno neviđeno, koja je rezervisana za udarne večernje termine biće prikazano 28 filmova pristiglih sa Kana, Venecije, Berlina, ali i sa domaćeg 25. Festivala autorskog filma (FAF) kao i 48. FEST-a, među kojima i francuska komedija „Laka devojka“ (Une Fille Facile/An Easy Girl) rediteljke Rebeke Zlotovski, koju do sada publika kod nas nije imam priliku da pogleda, a prikazana je u Kanu u okviru programa „Directors Fortnight“ i privukla je izuzetnu pažnju kritike i javnost.

Film koji je zatvorio prošlogodišnji 25. FAF, francuska komedija „Talaso“ (Thalasso) sa Mišelom Uelbekom i Žerarom Depardjeom u naslovnim ulogama, o dvojici zaljubljenika u alkohol koji u spa-centru borave na rehabilitaciji, uvršten je u program Online filmskog festivala MOJ OFF, kao i film „Počasni gost“ (Guest of Honour) jednog od najznačajnijih kanadskih reditelja Atoma Egojana (Atom Egoyan) koji je, zajedno sa glavnim glumcem filma Dejvidom Tjulisom (David Thewlis), bio gost ovogodišnjeg FEST-a i koji kroz dramu istražiuje vezu između oca i ćerke, njihovu istoriju odnosa kao i događaje koje niko od njih nije dobro razumeo.

Da je reč o raznovrsnom programu i svetskim kinematografijama, govori i naslov sa Bliskog Istoka „Idealan kandidat“ (The Perfect Candidate), prve rediteljke sa prostora Saudijske Arabije Haife al-Mansur, koji je prikazan u Veneciji, Londonu, potom na 48. FEST-u. Priča prati ženu, doktorku iz Saudijske Arabije koja prkosi utvrđenom patrijarhalnom sistemu kandidujući se na lokalnim opštnskim izborima.

Moj OFF – dokumentarci

U okviru programa Dokumentarni vrhunci biće prikazane priče o svetskim zvezdama, kako umetnicima širokog spektra, tako i sportistima.

Dokumentarni film „Felini, ja sam rođeni lažov“ pruža uvid u rad poznatog režisera 20. veka, a film koji je otvorio Festival dokumentarnog filma #DOK 2, o slavnom pevaču, kompozitoru i glumcu Šarlu Aznavuru „Aznavour by Charles“ moći će da se pogleda na MOJ OFF festivalu, u subotu od 12.00. (danubeogradu.rs)

Moj OFF – kompletan online program

Moj OFF - online filmski festival - program

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.