Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (12. mart 2020)
Novi filmovi u bioskopima (12. mart 2020): Bladšot
Novi filmovi u bioskopima (12. mart 2020): Bladšot

Novi filmovi u bioskopima (12. mart 2020)

Bladšot, Naša ljubav, Dečak II, Otkrila sam špijuna – to su novi filmovi koji će se prikazivati u bioskopima od četvrtka, 12. marta 2020. godine.

Film Hotel Beograd predstavili smo prošle nedelje. Sa ovogodišnjeg FEST-a u bioskope dolazi Istinita priča o Kelijevoj bandi; film Žaba prikazivaće se u pojedinim bioskopima, kao i Dobra vila – Ukradena čarolija (od 14. marta): sva tri filma predstavljamo u ovom pregledu.

Bladšot

https://youtu.be/wwx2kVjmLIA

Ovog marta na veliko platno vraća se ikona akcionih filmova – Vin Diezel – u novom filmskom ostvarenju, snimljenom po istoimenom bestseler stripu, Bloodshot.

U najnovijoj filmskoj ulozi Vin Diezel je najveće ljudsko ostvarenje svih vremena, neuništivo oružje, neosporivi dokaz najvećeg čovekovog napretka. Tehnologija teče njegovim venama, daje mu neverovatnu snagu i sposobnost samoizlečenja. Akcioni SF u domaće bioskope stiže od 12. marta.

Film Bladšot prati Reja Garisona, poginulog vojnika koga je korporacija Rising Spirit Technologies, uz pomoć posebne nanotehnologije – uskrsnula. Sa vojskom nanotehnologije u svojim venama, Bladšot postaje nezaustavljiva sila – jači je nego ikada i ima sposobnost samoizlečenja. Međutim, nove sposobnosti imaju svoju cenu…

Njegovo telo i um kontroliše korporacija koja ga je oživela. Rej sada, pateći od potpunog gubitka pamćenja i prožet nizom zapanjujućih novih sposobnosti, pokušava da otkrije svoj identitet, pronađe razliku između istine i manipulacije korporacije koja proizvodi oružje. Garisonu u svojim nastojanjima pomaže tim „nadograđenih“ kolega – vojnika tajnog naziva Chainsaw.

Originalni naslov: Bloodshot. Dužina trajanja filma: 109 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: akcija, drama, SF. Uloge: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan, Toby Kebbell, Guy Pearce. Reditelj: David S. F. Wilson.

Naša ljubav

https://youtu.be/2juQNHiokqg

Naša ljubav je iskren i emotivan film koji će publici predstaviti ljubav, poverenje i požrtvovanost u najčistijem i najintimnijem obliku.

Odlični glumci Lijam Nison i Lesli Menvil svojom fantastičnom glumom dočaraće nam sredovečni bračni par, njihov život, osećanja, starost i sklad, uz najveći izazov pred koji su mogli da stanu. Džoan i Tom su u braku godinama. U njihovoj vezi oseća se lakoća koja nastaje iz života koji su proveli zajedno i velike ljubavi koja se ogleda u nežnosti i humoru koji dele.

Kada Džoani otkriju rak dojke, tok njenog lečenja počinje da baca senku na njihovu vezu, pošto počinju da se suočavaju sa izazovima koji preteći stoje pred njima i pokazuju u šta bi život mogao da se pretvori ukoliko bi se nekome od njih nešto dogodilo. Ovo je priča o ljubavi, preživljavanju i epskim pitanjima koje život postavlja svakom od nas.

Originalni naslov: Ordinary Love. Dužina trajanja filma: 92 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 2019. Žanr: drama, romantični/ljubavni. Uloge: Liam Neeson, Amit Shah, Lesley Manville. Reditelji: Lisa Barros D’Sa, Glenn Leyburn.

Dečak II

https://youtu.be/7DML6xnYN-I

Radi se o neverovatnoj priči o dečaku-lutki koja je šokirala publiku širom sveta. Odlično stilizovan, sablastan, neizvestan i prilično uznemirujući horor film, kakav dugo nismo gledali na filmskim platnima.

Nakon što se mlada porodica, nesvesna njene prošlosti, useli u vilu Helšir na zabačenom imanju, njihov sin pronalazi novog prijatelja, jezivog lutka kog naziva Brams. Brams je prilično sablastan lutak, koga morate da se bojite. U njemu stanuje zlo, a u njegovom domu mora da se igra po njegovim pravilima!

Originalni naslov: Brahms: The Boy II. Dužina trajanja filma: 86 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: horor. Uloge: Katie Holmes, Christopher Convery, Ralph Ineson, Owain Yeoman, Anjali Jay. Reditelj: William Brent Bell.

Otkrila sam špijuna

https://youtu.be/5-2XOrmjZwc

Profesionalni američki rvač, Dejv Batista, pokazaće svoje nežno lice u novom filmu reditelja Pitera Sigala.

Film prati strogog CIA operativca Džej Džeja, koji je degradiran i poslat u tajnu misiju da zaštiti porodicu devetogodišnje devojčice Sofi, koja mu nikako taj posao ne olakšava.

Kada Sofi otkrije skrivene kamere u svom stanu, upotrebiće svoje veštine da locira ko ih nadzire. U zamenu da ne otkrije ko je Džej Džej, Sofi ga zamoli da provodi vreme s njom i nauči je da bude špijunka. Uprkos oklevanju, Džej Džej shvati da ne može da se odupre njenom šarmu.

Originalni naslov: My Spy. Dužina trajanja filma: 102 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: akcija, porodični, komedija. Uloge: Dave Bautista, Kristen Schaal, Ken Jeong. Reditelj: Peter Segal.

Istinita priča o Kelijevoj bandi

https://youtu.be/fVZn-i5n2mw

Pravo sa 48. FEST-a, australijska mračna drama dolazi u beogradske bioskope.

Zasnovan na istoimenom romanu Pitera Kerija, film govori o australijskom buntovniku Nedu Keliju i njegovoj bandi. Videćemo životni put čoveka koji, bez obzira na shvatanje pravih vrednosti, želju za ispravnošću i poštenjem, postaje odmetnik, ubica i veliki protivnik vlasti pred kraj 19. veka.

Originalni naslov: True History of the Kelly Gang. Dužina trajanja filma: 124 minuta. Države i godina proizvodnje: Australija, Francuska, VB / 2019. Žanr: biografski, drama, krimi. Uloge: Russell Crowe, George MacKay, Charlie Hunnam, Essie Davis, Nicholas Hoult. Reditelj: Justin Kurzel.

Žaba

Po pozorišnoj predstavi Žaba snimljen je ovaj film o Zeku, frizeru i bivšem ratniku sa PTSP-om, koji poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namera mu je da iskoristi praznično raspoloženje i da brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promeni.

Silom iznuđuje Bracino obećanje, a ovaj besan odlazi i ne želi više ikada da vidi Zeka, dok Švabo predlaže Zeki da ode kod psihijatra.

Kad ostane bez brata i jedinog prijatelja, Zeko uzima bombu. Samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige…

Film će se prikazivati u Kombank dvorani.

Originalni naslov: Žaba. Dužina trajanja filma: 78 minuta. Države i godina proizvodnje: BiH, Makedonija, Srbija, Hrvatska / 2017. Žanr: drama. Uloge: Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić. Reditelj: Elmir Jukić.

Dobra vila – Ukradena čarolija

Mališani Srbije će dobiti priliku da se od 14. marta poistovećuju sa glavnim junacima ove bajke: Dobrom vilom, princezom Helenom, Markom i njegovom sestrom Martom.

To su njihovi vršnjaci u rasponu od šest do 12 godina, koji svojom dobrotom i hrabrošću na sceni daju primer svojim generacijama kako se treba nositi sa preprekama, kako treba priskočiti u pomoć svojim drugovima u nevolji, utešiti ih kada im je teško, radovati se njihovim uspesima i sreći.

Originalni naslov: Dobra vila – Ukradena čarolija. Dužina trajanja filma: 81 minut. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2020. Žanr: avantura. Uloge: Nebojša Dugalić, Sofija Stojanov, Marko Jovanović. Reditelj: Mario Glamazić.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.