Naslovna » Izlasci » Festivali » Odlaže se jubilarni festival Ring Ring
Ring Ring: Kim Myhr (foto: Orfee Schuijt)
Ring Ring: Kim Myhr (foto: Orfee Schuijt)

Odlaže se jubilarni festival Ring Ring

Kao i svi drugi događaji u Beogradu, i Međunarodni festival nove muzike Ring Ring pomeren je za bolje dane zbog vanrednog stanja.

– Kao što znamo, koncertni život je, zbog pandemije i obustave putovanja i okupljanja, potpuno zamro u najvećem broju zemalja. Izvesno je da život u sledećih mesec i po dana neće biti doveden u normalu, pa je naš festival odložen – kaže Bojan Đorđević, umetnički direktor festivala.

Festival Ring Ring je svoj život započeo u Kulturnom centru Rex maja 1996. godine, da bi od 2018. preselio svoje glavne koncerte u SKC. Do sada je na festivalu publika mogla da čuje više od 300 koncerata najinovativnijih muzičara improvizovane, avangardne, alternativne i eksperimentalne muzike, uz ozbiljnu dozu sjajnih world music izvođača.

Jubilarno 25. izdanje je bilo planirano za sredinu maja, ali su organizatori – u dogovoru sa muzičarima i Studentskim kulturnim centrom, gde će festival biti održan i ove godine – odlučili da festival bude pomeren za kraj ove godine (13-16. novembar 2020).

Učešće na festivalu su potvrdili muzičari iz Nemačke, Norveške, Francuske, Velike Britanije, Italije, Poljske, Slovenije, Švedske, Slovačke, Libana, Bugarske, Austrije, Mađarske i Srbije, a u fokusu festivala je ove godine Berlinska internacionalna scena.

Od svih sastava dogovorenih za mesec maj, jedino je koncert dvanestočlane montrealske grupe GGRIL morao biti ostavljen za sledeće izdanje festivala, koji će biti održano sredinom maja 2021. godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.