Naslovna » BG servis » Protekla nedelja u beogradskim opštinama (9-15. mart 2020)
U beogradskim opštinama (foto: MilosB / Pixabay)
U beogradskim opštinama (foto: MilosB / Pixabay)

Protekla nedelja u beogradskim opštinama (9-15. mart 2020)

U beogradskim opštinama, kao i celoj Srbiji, nažalost, aktuelna je vanredna situacija – koju je izazvao novi korona virus – COVID-19.

Prenosimo vesti koje su obeležile poslednjih sedam dana u beogradskim opštinama…

GO Barajevo

»»» Znajući koliki je udarac na kućni budžet izdvajanje za pripremnu nastavu iz srpskog jezika i matematike, GO Barajevo je obezbedila dodatna sredstva za pripremnu nastavu za buduće srednjoškolce! Besplatna pripremna nastava za polaganje male mature za učenike osmog razreda osnovnih škola trajaće osam nedelja.

»»» Gradska opština Barajevo je, dok traje situacija u vezi s korona virusom, organizovala kol-centar i volontere kako bi pomogla najstarijim sugrađanima i dostavili im osnovne životne namirnice, higijenska sredstva i lekove na kućnu adresu. Brojevi telefona kol-centra su + 381 11 8302-118 i + 381 11 8300-310.

»»» Na osnovu Odluke Opštinske izborne komisije GO Barajevo, overa potpisa birača koji podržavaju kandidate na izbornim listama za sve izbore raspisane za 26. april 2020. godine, vršiće se u prostorijama Uprave GO Barajevo – kancelarija broj 10. Prostorije će biti na raspolaganju Javnom beležniku sa teritorije GO Barajevo svakog dana u periodu od 8.00 do 22.00.

Opština Voždovac

»»» Prezentacija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje u 2020. godini održaće se 16. marta 2020. od 13.00, u Skupštinskoj sali opštine Voždovac (Ustanička 53). Cilj Prezentacije je da zainteresovani građani u neposrednom kontaktu sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje dobiju sve potrebne informacije u vezi sa mogućnostima korišćenja subvencija za poslodavce i da kroz razgovor dobiju odgovore na pitanja. Za pružanje dodatnih informacije zainteresovani za prezentaciju mogu da kontaktiraju Željku Zelenović Vuković, rukovodioca Službe Voždovac, + 381 11 2412-965.

»»» GO Voždovac obaveštava najstarije stanovnike Voždovca da će sve dok traje pandemija korona virusa, vršiti dostavu osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova na kućne adrese. Voždovčani koji zbog nastale situacije nisu u mogućnosti da izlaze iz kuće mogu se, za usluge dostave, prijaviti pozivom na broj telefona + 381 11 2457-931, svakog dana od 8.00 do 16.00.

»»» Voždovčani su natprosečno ocenili investicije u zdravstvo i školstvo. Više pročitajte na OVOM LINKU.https://vozdovac.rs/2020/03/12/vozdovcani-natprosecno-ocenili-investicije-u-zdravstvo-i-skolstvo/

U beogradskim opštinama: Vračar

»»» Gradska opština Vračar nastavlja kontinuiranu brigu prema svojim seniorima. Sve dok traje opasnost od širenja korona virusa, Volonterski servis dostavljaće najstarijim Vračarcima osnovne životne namirnice, sredstava za higijenu i lekove na kućne adrese. Seniori se za ove usluge mogu prijaviti pozivom na broj telefona opštinskog Kontakt centra + 381 11 3081-455.

Grocka

»»» U ponedeljak, 9. marta, počeli su radovi na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji nekadašnjeg Doma kulture opštine Grocka, čija vrata će po realizaciji ovog projekta biti otvorena posle tri decenije.

GO Zvezdara

»»» U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, ok traje situacija u vezi s korona virusom (COVID-19), Gradska opština Zvezdara otvorila je Kol-centar na broj telefona + 381 11 7850-350, za pomoć najstarijim sugrađanima sa Zvezdare. Voloteri Gradske opštine Zvezdara vršiće dostavu osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova na kućnu adresu.

»»» Oformljen je Štab za vanredne situacije za teritoriju GO Zvezdara zbog sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije novog korona virusa.

Opština Zemun

»»» GO Zemun, sve dok traje situacija u vezi sa korona virusom, nastojaće da pruži pomoć i podršku svim sugrađanima, naročito najstarijima, koji su najviše ugroženi. Najstarijim sugrađanima na raspolaganju su timovi volontera i zaposlenih u opštini, koji će im pružati uslugu dostave osnovnih životnih namirnica, higijenskih sredstava i lekova na kućnu adresu. Za ovu uslugu najstariji sugrađani mogu se prijaviti pozivom na brojeve telefona + 381 11 3168-088 i + 381 11 3778-470, od 8.00 do 20.00, radnim danima i vikendom. Takođe, ukoliko im je potrebna lekarska pomoć, seniore će, obići i lekari Doma zdravlja „Zemun“.

»»» Gradska opština Zemun i Fond „Mala Milica Rakić iz Batajnice“ pokrenuli su projekat „Zemunska beba“ koji se odnosi na dodelu paketa najmlađim Zemuncima. Bebi paketi sadrže sve ono što je potrebno u prvim mesecima za zbrinjavanje novog člana porodice. Kontakt telefoni: + 381 11 3778-483 i + 381 11 3778-484.

»»» Ispred osnovne škole „Stanko Marić“, u Ulici 22. oktobra u Ugrinovcima, 12. marta počelo je oslikavanje pešačkog prelaza u okviru performansa „Upoznajmo zebru“. Akademski slikar Miloje Mitrović, započeo je novi ciklus ulepšavanja pešačkih prelaza u blizini škola na teritoriji Zemuna.

»»» U naselju Nova Galenika kod tzv. lakat krivine 10. marta položen je kamen temeljac za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Planirano je da se izgradi ukupno hiljadu stanova čija će cena biti 500 evra po kvadratu.

Lazarevac

»»» Sa radom je počeo centar u kom će tokom čitavog dana dežurati volonteri i zaposleni kako bi, pre svega, najstarijim sugrađanima bili na usluzi, dok traje situacija izazvana novim korona virusom. Najstariji Lazarevčani mogu pozvati dežurna lica na +381 11 8126-500 ukoliko su im potrebni lekovi, namirnice ili poseta lekara.

»»» Odložen je Festival zanatskog piva i svi događaji u CZK Lazarevac.

GO Mladenovac

»»» Odloženi su svi događaji i skupovi u Mladenovcu, kao i planirani martovski izleti za penzionere.

Novi Beograd

»»» Svi događaji na teritoriji opštine su odloženi do daljeg ili otkazani.

Opština Obrenovac

»»» U narednom periodu planira se izgradnja atletskog kompleksa na teritoriji ove opštine.

»»» Istovremeno, širom opštine u toku su građevinski radovi na asfaltiranju ulica i puteva, radovi na rekonstrukciji nove lamele stare Obrenovačke banje, a u planu je i izgradnja kanalizacione mreže u delu Savske i Grobljanske.

U beogradskim opštinama: Palilula

»»» Za svoje najstarije sugrađane, dok traje opasnost od širenja novog korona virusa, Volonterski servis Opštine Palilula, vršiće dostavu osnovnih životnih namirnica, sredstva za higijenu i lekova na kućne adrese. Kontakt centar radiće svakog dana od 8.00 do 16.00, a broj telefona je +381 11 3348-784.

»»» Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Palilula, 20. marta od 10.00, ukoliko ne bude promena, organizovaće Prezentaciju javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje u zgradi opštine.

»»» Svi događaji u CK „Vlada Divljan“ odloženi su ili otkazani.

Rakovica

»»» Manifestacija Rakovički karneval odložena je za jesen 2020, a Dečji Uskršnji bazar je otkazan. U CKO Rakovica svi događaji su otkazani ili odloženi.

GO Savski venac

»»» Odloženi ili otkazani su svi događaji na ovoj opštini, kao i izleti za najstarije sugrađane.

»»» Opština će, u okviru svojih mogućnosti, pružiti maksimalnu pomoć i podršku sugrađanima, naročito najstarijima. Svi seniori kojima su potrebne usluge dostave namirnica, higijenskih sredstava ili lekova na kućnu adresu ili pomoć lekara, mogu da se jave na +381 11 2061-800 od 8.00 do 20.00 svakog dana.

»»» Domaćinstvima u Ulici Teodora Drajzera podeljeno je 70 PVC kanti za odlaganje klasičnog komunalnog otpada i reciklabila.

Sopot

»»» Nema novih informacija.

Stari grad

»»» Volonterski servis ove opštine vršiće dostavu osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i lekova na kućne adrese najstarijim Starograđanima. Kontakt: +381 11 7852-999 i opstina@starigrad.оrg.rs.

»»» Svi događaji i programi na teritoriji opštine su otkazani kao i sve kulturne manifestacije u UK „Stari grad“.

»»» U nedelju, 12. aprila, Stari grad obeležava Cveti, slavu i Dan opštine tradicionalnom manifestacijom „Jevremova – ulica susreta“. Manifestacija, za sada, nije otkazana, a informacije za prijave za učešće mogu da se dobiju na +381 11 3300-606 ili putem mejla: jevremova@starigrad.org.rs.

GO Surčin

»»» Nema novih informacija

Opština Čukarica

»»» Nema novih informacija

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.