Naslovna » Izlasci » Festivali » V Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM
V Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM (ilustracija: detalj sa plakata)
V Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM (ilustracija: detalj sa plakata)

V Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM

V Nacionalni festival dečjeg video klipa KIDIKEM biće održan u nedelju, 8. marta 2020. od 12.00, u maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograd.

U Takovskoj 8 biće prikazani dečji filmovi kratke forme na temu „Budi svoj“ i dodeljene nagrade za najuspešnije filmove. Ulaz je slobodan.

Posle projekcije filmova, stručni žiri uručiće Gran-pri nagradu Zlatni kadar za najbolјi film u celini i specijalne nagrade za najbolјu režiju, scenario, montažu, ideju, animaciju, produkciju, glumu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Filmove će ocenjivati stručni žiri, ali će u obzir biti uzet i broj pregleda filma na YouTube kanalu DKCB. Autore najbolјe plasiranih video klipova očekuju vredne nagrade.

Konkurs je bio otvoren za decu uzrasta od devet do 16 godina, koja su se predstavila svojim autorskim filmovima kratke forme (video klipovima) u trajanju do tri minuta.

Stvarajući kratke forme video zapisa deci se pruža prilika da izraze svoje mišlјenje na zadatu temu. Autori filmova su na svojstven način, kroz umetničku igru, prikazali svoju potragu za odgovorom na večitu dilemu – biti svoj ili pojedinac otuđen od sopstvene prirode.

„Da li uopšte imamo izbora? Da li uopšte možemo biti neko drugi ili niko od nas nije ono što u svojoj suštini jeste? Zašto je to tako i ko je tome kriv – potrošačka kultura, tradicija, indoktrinacija ili nešto sasvim drugo?“ – neka su od pitanja koja je učesnicima konkursa postavila urednica festivala Marija Milanović Lazarevski.

Cilј festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.