Naslovna » BG servis » Vanredno stanje: I beogradska groblja u pripravnosti!
Vanredno stanje: I beogradska groblja u pripravnosti! (foto: Pixabay)
Vanredno stanje: I beogradska groblja u pripravnosti! (foto: Pixabay)

Vanredno stanje: I beogradska groblja u pripravnosti!

Beogradska groblja, kao i sve javne službe u prestonici, zbog vanrednog stanja u državi, u pripravnosti su i rade pod novim pravilima.

U cilju sprovođenja preventivnih mera zaštite od novog korona virusa COVID-19, građani kojima su potrebne usluge beogradskih groblja, trebalo bi da prvo pozovu navedene brojeve telefona ili da pišu mejlove koje smo objavili na ovoj stranici.

Izuzev naredbe Vlade Srbije o ograničavanju broja osoba čije je prisustvo dozvoljeno u zatvorenim prostorima, zvanična odluka o prisustvu sahranama još nije doneta, ali se očekuje.

Preporuka je da se sahrane i ispraćaji obavljaju u najužem porodičnom krugu, uz mininalan fizički kontakt.

Beogradska groblja – sve informacije i kontakti

Za zakazivanje sahrana ili ispraćaja za kremaciju – svakog dana, 24 sata dnevno:

  • 011/2071-333, 011/2071-377, 064/8554-076 i 064/8554-096
  • dezurni.centar@beogradskagroblja.rs

Za pravna pitanja od 7.00 do 15.00:

  • 011/2071-323
  • pisarnica@beogradskagroblja.rs

Za zakup grobnica, rozarijuma ili kolumbarijuma od 7.00 do 15.00

  • 011/2071-322 i 064/8554-242
  • marija.saranovic@beogradskagroblja.rs

Za uplate zakupa i održavanja od 7.00 do 15.00

  • 011/2071-360 i 011/2071-361
  • erc@beogradskagroblja.rs

Za sva ostala pitanja od 7.00 do 15.00:

  • 011/2071-341 i 011/2071-304
  • info@beogradskagroblja.rs

Koje su mere preduzete (ili će biti preduzete) za vreme vanrednog stanja na BG grobljima?

JKP „Pogrebne usluge“ je javno komunalno preduzeće koje obavlja komunalnu delatnost od posebnog značaja, tako da je njegovo neometano funkcionisanje u vanrednoj situaciji poput ove, od izuzetne važnosti.

Zbrinjavanje i sahranjivanje preminulih se obavlja u skladu sa protokolima i preporukama koje su izdale nadležne zdavstvene insitucije, pri čemu menadžment preduzeća neprestano prati razvoj situacije, te u skladu sa uputstvima nadležnih zdravstvenih institucija preduzima i nastaviće da preduzima adekvatne mere primerene situaciji.

U cilju zaštite kako sugrađana tako i svojih zaposlenih, pored obavezne ličnih zaštitnih sredstava za zaposlene koji su direktno angažovani na sahranjivanju i zbrinjavanju preminulih, kao i onih koji rade na terenu i ostalim zaposlenima JKP „Pogrebne usluge“ obezbeđena je lična zaštitna oprema (maske i rukavice za jednokratnu upotrebu) i preporučeno njihovo korišćenje u toku radnog vremena. Određenom broj zaposlenih koji ispunjavaju zakonske uslove je u skladu sa raspoloživim resursima omogućen rad od kuće u skladu sa potrebama tehnološkog porcesa rada.

U cilju sprovođenja preventivnih mera zaštite od COVID-19 virusa, apelujemo na sugrađane koji posećuju poslednja počivališta svojih preminulih srodnika, kao i one koji ili prisustvuju sahranama i ispraćajima da se pridržavaju svih preporučenih mera bezbednosti i naredaba Vlade Srbije, kao i da sve administrativne aktivnosti vezane za groblje koje se mogu odgoditi, odlože za kasniji period.

Takođe, mole se sugrađani da pre dolaska na groblje konktatiraju na brojeve telefona ili adrese elektronske pošte objavljene na ovoj stranici, putem kojih će dobiti sve relevantne informacije u vezi svih segmenata poslovanja JKP „Pogrebne usluge“ Beograd u ovoj vanrednoj situaciji.

Podsećamo sugrađane da se naknade za zakup i održavanje grobnih mesta mogu izvršiti e-bankingom ili m-bankingom. Za više informacija i instrukcije za plaćanje, naši sugrađani se mogu obratiti na broj telefona 011/2071-360 ili adrese elektronske pošte: uplate@beogradskagroblja.rs, odnosno info@beogradskagroblja.rs.

Uplate naknada za zakup i održavanje se takođe mogu vršiti on-lajn putem veb sajta JKP „Pogrebne usluge“, gde je moguće ove naknade platiti platnim karticama.

Korisnici iz zemlje i inostranstva su takođe u mogućnosti da poruče cvetne arnažmane, vence i suze i bukete koji se isporučuju na sahrane, pomene ili grobna mesta na grobljima u nadležnosti JKP „Pogrebne usluge“, kao i da za ove usluge plate platnim karticama.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.