Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Vanredno stanje – pooštrene mere; 22. mart 2020.
Vanredno stanje - nove mere Vlade Srbije (foto: Pixabay)
Vanredno stanje - nove mere Vlade Srbije (foto: Pixabay)

Vanredno stanje – pooštrene mere; 22. mart 2020.

Vanredno stanje je u Srbiji. Vlada je donela najnovije odluke (22. mart 2020) u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa COVID-19.

Mere koje su donete juče – pogledajte na OVOM LINKU.

Sve dnevne vesti o aktuelnoj situaciji objavljujemo OVDE.

Zabrana kretanja od 17.00 do 5.00

Izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da zabrana kretanja za sve građane od danas važi od 17.00 do 5.00.

Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove ujutru od 3.00 do 8.00, u cilju kupovine namirnica.

Napuštanje domova posle 17.00 i ujutru pre 5.00, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Izvođenje kućnih ljubimaca

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada Srbije je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana od 20.00 do 21.00.

Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Pomoć Republici Srpskoj

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.

Cena maske – max. 120 dinara

Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

***

Vlada Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19. Od sutra, 23. marta 2020, izveštaj o broju zaraženih i druge informacije krizni štabovi će saopštavati jednom dnevno, svakog dana u 15.00.

Vlada Srbije apeluje na sve građane da poštuju vanredno stanje, da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.