Naslovna » BG servis » Vanredno stanje u Beogradu: Nove mere od 30. marta 2020.
Vanredno stanje u Beogradu (foto: Aleksandra Prhal za danubeogradu.rs)
Vanredno stanje u Beogradu (foto: Aleksandra Prhal za danubeogradu.rs)

Vanredno stanje u Beogradu: Nove mere od 30. marta 2020.

Nove mere u Beogradu biće primenjivane od ponedeljka, 30. marta 2020, tokom vanrednog stanja koje je uvedeno da bi se sprečilo širenje COVID-19.

»»» Radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti od sutra će biti ograničeno, radnim danima do 15.00, a vikendom do 13.00, kako bi građani koji rade u takvim objektima na vreme, pre policijskog časa, mogli da se vrate kući. Ova naredba upućena Sekretarijatu za privredu odnosi se na maloprodajne objekte i objekte uslužne delatnosti kao što su frizersko-kozmetički saloni, kladionice i slično.

»»» U objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite.

»»» U skladu sa najnovijom odlukom Vlade Srbije, sve pijace na teritoriji grada Beograda biće zatvorene do daljeg. Gradskim opštinama, koje na svojim teritorijama imaju pijace i njima upravljaju, naređeno je da svojim posebnim aktom urede rad objekata mešovite robe unutar pijaca, organizujući posebne koridore i pridržavajući se radnog vremena radnim danima do 15.00, a vikendom do 13.00.

»»» Gradske vlasti će objavljivati broj zaraženih po beogradskim opštinama koje objavi „Batut“, jer se Beograd dosad posmatrao kao celina.

»»» Od utorka počinje dodatna dezinfekcija prostora između velikih stambenih blokova i zgrada pikap vozilima koji su korišćeni za prskanje komaraca, a sada su prilagođeni za nove uslove.

»»» Frizerski saloni, sportske kladionice u slični objekti biće zatvoreni ukoliko ne primaju samo po jednu osobu u salonu ili na uplatnom mestu.

»»» Ranije su uvedene dve dodatne koridorske prigradske linije za Barajevo i Lazarevac.

Sprovođenje ovih naredbi treba da omogući sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije virusa COVID-19. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.