Naslovna » Izlasci » Akcije » Vanredno stanje u Srbiji: Institut za transfuziju krvi Srbije uputio apel građanima
Institut za transfuziju krvi Srbije - akcije (fotografiju obezbedio ITKS)
Institut za transfuziju krvi Srbije - akcije (fotografiju obezbedio ITKS)

Vanredno stanje u Srbiji: Institut za transfuziju krvi Srbije uputio apel građanima

Institut za transfuziju krvi Srbije apeluje na sve zdrave, punoletne, savesne i odgovorne građane da učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Prenosimo saopštenje…

„U narednom periodu apelujemo na građane da odvoje malo svog dragocenog vremena i daju krv u Institutu, Svetog Save 39, ili u nekoj od ekipa na terenu.

U novonastaloj situaciji, posle proglašenja vanrednog stanja i obustave rada škola i fakulteta, došlo je do otkazivanja velikog broja akcija davanja krvi, ne samo u prosvetnim ustanovama, već i u brojnim kompanijama i firmama koje su promenile način rada.

S obzirom da će ova situacija potrajati duži vremenski period, molimo građane da se svakodnevno odazivaju našim pozivima.

Institut za transfuziju krvi Srbije u postojećim okolnostima ima obavezu da obezbedi najmanje 250 jedinica krvi dnevno za zbrinjavanje životno ugroženih pacijenata u beogradskim zdravstvenim ustanovama i bolnicama u gradovima centralnog regiona Srbije.

Za davaoce krvi uvedene su dodatne mere predostrožnosti koje su sastavni deo uobičajenog izbora davalaca krvi, sa izmenama koje imaju za cilj samo da pojačaju nadzor u novonastaloj situaciji sa novim korona virusom COVID-19.

Davanje krvi je bezbedan proces i građani ne treba da odustaju od dobrovoljnog davanja krvi. Potrebe za krvlju su konstantne, a samo zahvaljujući dobrobvoljnim davaocima krvi možemo da obezbedimo krv za naše najugroženije sugrađane“.

Na našim stranicama, iz nedelje u nedelju, najavljujemo sve akcije koje organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije. Kliknite OVDE.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.