Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Vlada Srbije: Najnovije odluke, 26. mart 2020.
Vlada Srbije: Vanredno stanje - najnovije odluke (foto: Pixabay)
Vlada Srbije: Vanredno stanje - najnovije odluke (foto: Pixabay)

Vlada Srbije: Najnovije odluke, 26. mart 2020.

Vlada Srbije održala je danas, 26. marta 2020, još jednu sednicu na kojoj su donete najnovije odluke u vezi sa vanrednim stanjem.

Sve donete odluke su u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

»»» Među njima je i odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene PDV-a.

»»» Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

»»» Vlada je uputila preporuku crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade Republike Srbije.

»»» U cilju smanjenja rizika od zaraze izazvene virusom COVID-19, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

»»» Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom ove godine, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od 4.000 dinara. Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije.

Još jednom se apeluje na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.