Naslovna » Izlasci » Akcije » Akcija „Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature“
Akcija "Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature" (foto: Ne davimo Beograd)
Akcija "Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature" (foto: Ne davimo Beograd)

Akcija „Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature“

Inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front pokrenuli su akciju sa prozora i terasa širom Srbije „Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature“.

U nedelju, 26. aprila 2020. u 20.05, po prvi put čula se buka u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim mestima čime su „građani i građanke najavili da ih ni policijski čas neće sprečiti da se bore za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju“.

Sa prozora i terasa su se mogle čuti pištaljke, trube, šerpe ili muzika kojom su građani jedni druge hrabrili i pozivali da se uključe.

U saopštenju piše da se sutra i svaki naredni dan, ova akcija se nastavlja pod imenom „Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature“, a inicijativa Ne davimo Beograd i Građanski front očekuju iz dana u dan sve veći odziv građana.

Na Facebook grupi „Digni glas: Bukom protiv diktature“ pokrenuta je akcija da se u svakoj opštini i gradu u Srbiji započne sa ovim mirnim protestom koji se zbog pandemije virusa korona odvija sa prozora i balkona.

„Građani se bore protiv otimanja države koju je sprovela Srpske napredne stranke, protiv uništavanja institucija i centralizovanja moći u rukama kriminalne elite, što za posledicu ima enormo bogaćenje ekipe bliske vlasti i sve teže uslove života i rada za veliku većinu naših građana. Zato, pridružite nam se i pozovite prijatelje da se uključe u akciju ‘Svaki dan digni glas: Bukom protiv diktature’”! Srbija će se izboriti sa korona virusom, ali će se izboriti i sa režimom koji nam je okupirao i oteo državu“, dodaje se u saopštenju. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.