Naslovna » Izlasci » Pozorište » Malo pozorište „Duško Radović“: Online program od 29. aprila do 3. maja 2020.
Malo pozorište "Duško Radović" - online program (foto: Pixabay)
Malo pozorište "Duško Radović" - online program (foto: Pixabay)

Malo pozorište „Duško Radović“: Online program od 29. aprila do 3. maja 2020.

Malo pozorište „Duško Radović“ i ove nedelje na internetu priprema uzbudljive priče, čarobne zvukove i fantastične prizore.

Kao i prošle nedelje, tema programa biće nekada mirno a nekada burno more, i čudesni i misteriozni morski svet!

Bajka u 7

U sredu i subotu u 19.00, u okviru emisije „Bajka u 7„, spustićemo se u dubine skrivenog morskog carstva i slušaćemo drugi deo bajke „Mala sirena“ Hansa Kristijana Andersena.

Saznajte kako se završava priča o ljubavi morske priceze prema kopnenom princu, i donosi li idiličan kraj kao u Diznijevoj adaptaciji, ili neki malo drugačiji.DuB - vinjeta: Online program

Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim – u ovoj epizodi nastavljamo sa Čajkovskim, velikim ruskim kompozitorom iz perioda romantizma.

Bajke čita i oživljava dobro poznati glas glumice Vladislave Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić.

Malo putovanje…

U petak u 17.00, kroz storije na instagram stranici Malog pozorišta, pridružite nam se na „Malom putovanju kroz istoriju umetnosti“ – vaši komentari i utisci igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja, koja se odvijaju kroz prostor, ali i kroz vreme!

Putujemo u najrazličitije zemlje, ali i najrazličitije godine istorije čovečanstva, i upoznajemo velike umetnice i umetnike i njihovo životno delo. Vaši vodiči na ovom kulturnom safariju su Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej, i Đorđe Kosić, dramski pisac i dramaturg.

U novoj epizodi „Malog putovanja kroz istoriju umetnosti“, pravimo promenu u kursu naše lađe i kormilo okrećemo od slikarstva ka skulpturi, te pričamo o Niki sa Samotrake, mermernoj skulpturi iz doba helenizma, nastale u čast grčkoj boginji pobede.

Koje sve priče krije ova drevna figura isklesana pre više od dve hiljade godine? Pridružite nam se u petak i saznajte!

Online predstava

Na kraju, u nedelju u 12.00, pozorište dolazi u vaše domove! Malo pozorište „Duško Radović“ emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara.

Ovoga puta, u pitanju je predstava „Kapetan Džon Piplfoks – u novom milenijumu„, rađena po čuvenoj radio drami Dušana Radovića, a u režiji i adaptaciji Milorada Milinkovića.

Ovu duhovitu priču o slavnom morskom kapetanu, njegovoj šeprtljastoj posadi i njihovom obračunu sa morskom nemani, autorski tim predstave smestio je u 21. vek i aktuelizovao kroz uvođenje lika jedanaestogodišnjeg dečaka, kroz čije oči doživljavamo celu priču iz jedne savremene perspektive.

Emitovanja su na YouTube kanalu Malog pozorišta „Duško Radović“. (danubeogradu.rs)