Naslovna » Izlasci » Pozorište » Malo pozorište „Duško Radović“: Online program od 29. aprila do 3. maja 2020.
Malo pozorište "Duško Radović" - online program (foto: Pixabay)
Malo pozorište "Duško Radović" - online program (foto: Pixabay)

Malo pozorište „Duško Radović“: Online program od 29. aprila do 3. maja 2020.

Malo pozorište „Duško Radović“ i ove nedelje na internetu priprema uzbudljive priče, čarobne zvukove i fantastične prizore.

Kao i prošle nedelje, tema programa biće nekada mirno a nekada burno more, i čudesni i misteriozni morski svet!

Bajka u 7

U sredu i subotu u 19.00, u okviru emisije „Bajka u 7„, spustićemo se u dubine skrivenog morskog carstva i slušaćemo drugi deo bajke „Mala sirena“ Hansa Kristijana Andersena.

Saznajte kako se završava priča o ljubavi morske priceze prema kopnenom princu, i donosi li idiličan kraj kao u Diznijevoj adaptaciji, ili neki malo drugačiji.DuB - vinjeta: Online program

Uz svaku bajku, dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim – u ovoj epizodi nastavljamo sa Čajkovskim, velikim ruskim kompozitorom iz perioda romantizma.

Bajke čita i oživljava dobro poznati glas glumice Vladislave Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić.

Malo putovanje…

U petak u 17.00, kroz storije na instagram stranici Malog pozorišta, pridružite nam se na „Malom putovanju kroz istoriju umetnosti“ – vaši komentari i utisci igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja, koja se odvijaju kroz prostor, ali i kroz vreme!

Putujemo u najrazličitije zemlje, ali i najrazličitije godine istorije čovečanstva, i upoznajemo velike umetnice i umetnike i njihovo životno delo. Vaši vodiči na ovom kulturnom safariju su Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej, i Đorđe Kosić, dramski pisac i dramaturg.

U novoj epizodi „Malog putovanja kroz istoriju umetnosti“, pravimo promenu u kursu naše lađe i kormilo okrećemo od slikarstva ka skulpturi, te pričamo o Niki sa Samotrake, mermernoj skulpturi iz doba helenizma, nastale u čast grčkoj boginji pobede.

Koje sve priče krije ova drevna figura isklesana pre više od dve hiljade godine? Pridružite nam se u petak i saznajte!

Online predstava

Na kraju, u nedelju u 12.00, pozorište dolazi u vaše domove! Malo pozorište „Duško Radović“ emitovaće svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara.

Ovoga puta, u pitanju je predstava „Kapetan Džon Piplfoks – u novom milenijumu„, rađena po čuvenoj radio drami Dušana Radovića, a u režiji i adaptaciji Milorada Milinkovića.

Ovu duhovitu priču o slavnom morskom kapetanu, njegovoj šeprtljastoj posadi i njihovom obračunu sa morskom nemani, autorski tim predstave smestio je u 21. vek i aktuelizovao kroz uvođenje lika jedanaestogodišnjeg dečaka, kroz čije oči doživljavamo celu priču iz jedne savremene perspektive.

Emitovanja su na YouTube kanalu Malog pozorišta „Duško Radović“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.