Naslovna » Izlasci » Pozorište » MP „Duško Radović“: Online program od 8. do 12. aprila 2020.
MP "Duško Radović" - online program_ Čudotvorno kresivo (foto: Z. Sinobad / MP "D. Radović)
MP "Duško Radović" - online program_ Čudotvorno kresivo (foto: Z. Sinobad / MP "D. Radović)

MP „Duško Radović“: Online program od 8. do 12. aprila 2020.

Malo pozorište „Duško Radović“ pripremilo je nove i uzbudljive sadržaje u okviru online programa od srede do nedelje, od 8. do 12. aprila 2020.

U sredu, 8. aprila 2020. od 19.00 (repriza u subotu od 19.00), u okviru emisije „Bajka u 7„, na programu je nova audio bajka „Slavuj“ Hansa Kristijana Andersena, koja govori o jednom caru koji je više voleo pesmu mehaničkog slavuja nego pravog slavuja.

Uz svaku bajku, dolazi i propratni tekst o piscu, kompozitoru muzike, kao i samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim.

Bajke čita i oživljava dobro poznati glas Vladislave Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Pavle Gajić. Interpretaciju bajke pratiće muzika Antonia Vivaldija.

U petak, 10. aprila od 17.00, na instagram stranici pozorišta, biće organizovano „Malo putovanje kroz istoriju umetnosti„.

Svake radne nedelje obrađivaće se tema drugog umetnika, odnosno umetnice, i jednog njihovog umetničkog dela, uz poseban osvrt na istorijski kontekst i priču koja prati to delo – naravno, u formatu bliskom i razumljivom najmlađima.

Program vodi Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej. U drugoj epizodi „Malog putovanja“, istraživaće život i delo Žak-Luj Davida, slikara neoklasicizma, sa posebnim osvrtom na njegovu sliku „Krunisanje Napoleona Prvog“.

U nedelju, 12. aprila od 12.00, pozorište dolazi kod vas. MP „Duško Radović“ emituje svake nedelje snimak jedne pozorišne predstave, sa sadašnjeg ili nekadašnjeg repertoara.

Ove nedelje na programu je predstava „Čudotvorno kresivo“ po Andersenovoj bajci, a u režiji Gorana Balančevića.

Ostanite kod kuće, čuvajte sebe i druge!

MP „Duško Radović“ – online program

Sreda, 8. april 2020. (19.00)
Bajka u 7: Slavuj

Petak, 10. april 2020. (17.00)
Malo putovanje kroz istoriju umetnosti

Subota, 11. april 2020. (19.00)
Bajka u 7: Slavuj – repriza

Nedelja, 12. apriil 2020. (12.00)
Snimak predstave „Čudotvorno kresivo“

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.