Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » NUNS osudio pretnje Ivanoviću i Kesiću
NUNS osudio pretnje Ivanoviću i Kesiću
NUNS osudio pretnje Ivanoviću i Kesiću

NUNS osudio pretnje Ivanoviću i Kesiću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je pretnje upućene preko tabloida popularnim voditeljima Ivanu Ivanoviću i Zoranu Kesiću.

Prenosimo saopštenje…

NUNS upozorava da se nastavlja kampanja optuživanja novinara i javnih ličnosti za podrivanje zdravstvenog sistema u vreme pandemije virusa korona, a poslednji u nizu meta provladinih medija su Zoran Kesić i Ivan Ivanović, autori i voditelji popularnih televizijskih emisija na televiziji Nova S.

Nakon novinara televizije N1, dnevnika Danas i portala Nova.rs, koji su u medijima bliskim vlasti bezobzirno targetirani kao neprijatelji države i građana, jer navodno svojim izveštavanjem unose paniku i ruše propisane mere zaštite od virusa, Kesiću i Ivanoviću je javno zaprećeno smrću sa stranica tabloida Srpski telegraf.

– Otići ću kod debila Ivanovića i kretena Kesića da ih bacim kroz prozor sa desetog sprata ako mi se majci nešto desi jer ću ih lično smatrati odgovornim zato što pozivaju stare ljude da izađu na ulicu i da ne poštuju mere izolacije, koje ceo svet sledi – poručio je poznati pevač turbo-folk muzike, blizak vladajućoj stranci, Aleksandar Vuksanović – Aca Lukas, a preneo Srpski telegraf.

Tako je nastavljen niz lažnih i krajnje opasnih tekstova i priloga u provladinim medijima, kojima se ozbiljno ugrožava bezbednost novinara i medijskih radnika.

Ponovo skrećemo pažnju da je u pitanju samo razrada bezobzirne harange koju su započeli visoki državni funkcioneri svojim neodgovornim i neistinitim izjavama.

Fakti neumoljivo govore da su, od prvih dana pandemije, građane u velikoj meri dezinformisali i obmanjivali upravo najviši funkcioneri države i provladinih tabloida, dok su novinari redakcija, koje su izložene napadima od početka vanrednog stanja, radili profesionalno i u interesu javnosti i građanima pružali pravovremene i objektivne informacije.

NUNS najoštrije osuđuje pretnje upućene preko Srpskog telegrafa i podržava televiziju Nova S koja traži hitnu reakciju nadležnih državnih organa.

Takođe, pružamo punu podršku u daljem radu Zoranu Kesiću i Ivanu Ivanoviću i njihovim ekipama. (NUNS, 19. april 2020)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.