Naslovna » Izlasci » Akcije » Uskrs u vanrednim okolnostima: Umetnički konkurs „Moja čuvarkuća“
Uskrs u vanrednim okolnostima: Umetnički konkurs "Moja čuvarkuća"
Uskrs u vanrednim okolnostima: Umetnički konkurs "Moja čuvarkuća"

Uskrs u vanrednim okolnostima: Umetnički konkurs „Moja čuvarkuća“

Za predstojeći Uskrs, Dečji kulturni centar Beograd (DKCB) za sve od tri do 18 godina priređuje umetnički konkurs „Moja čuvarkuća“.

Ovo je dobar način da se podstaknu deca da svojom maštom i kreativnošću obraduju bake i deke sa kojima neće biti u mogućnosti da provedu ovaj praznik zbog pandemije korona virusa.

 

Izuzetno teška društvena situacija onemogućila nas je da praznike provedemo onako kako bismo želeli i kako smo navikli, okruženi svojim najmilijima svih generacija, u dobrom raspoloženju i uz delјenje lepih želјa i uskršnjih poklona kao znakova lјubavi i pažnje.

Međutim, koliko god situacija bila neobična i teška, svako od nas treba da da svoj doprinos u pobedi nad pandemijom tako što će se pridržavati svih propisanih zdravstvenih mera, ali i tako što će održati svoj duh i sačuvati privid normalnog života u onim aspektima u kojima je to moguće, navodi se u saopštenju DKCB-a.

„Moja čuvarkuća“ i kao izložba

Uskrs u vanrednim okolnostima podrazumeva obeležavanje ovog hrišćanskog praznika bez tradicionalnog okuplјanja sa familijom i prijatelјima, ali to ne znači da ne možete da obradujete svoje bake i deke, rodbinu i prijatelјe kreativno oslikanim uskršnjim jajetom, koje im možete pokloniti kad se završi vanredno stanje.

Do tada, fotografiju oslikanog uskršnjeg jajeta možete poslati na mejl zabakeideke@dkcb.rs ili na Facebook grupu Kreativna deca za bake i deke (#kreativnadecazabakeideke).

Posle završetka vanrednog stanja, DKCB će prirediti izložbu pristiglih fotografija pod nazivom „Moja čuvarkuća“ u svojoj galeriji u Takovskoj 8.

Autori najbolјih radova, po oceni žirija, biće nagrađeni knjigama i diskovima iz produkcije DKCB.

Konkurs je namenjen deci i mladima, uzrasta od tri do 18 godina, u zemlјi i dijaspori. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.