Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Za Uskrs nastupaju Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja
Za Uskrs nastupaju Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja
Za Uskrs nastupaju Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja

Za Uskrs nastupaju Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja

Divna Ljubojević pevaće Vaskršnju Liturgiju, a Slobodan Trkulja održaće Vaskršnji koncert bez publike iz Hrama Svetog Save.

U nedelju, 19. aprila, uz podršku SPC, Exit fondacije i RTS-a, Divna Ljubojević će svojim pojanjem zaokružiti Vaskršnju svetu Liturgiju, koju će patrijarh Irinej od ponoći služiti u Hramu Svetog Save.

Nešto kasnije, nakon jutarnje Liturgije, na platou ispred jednog od najvećih pravoslavnih hramova na svetu Slobodan Trkulja izvešće koncert pod nazivom „Molitva za svet„.

– Pandemija nas je podsetila koliko smo krhki i vratila nas u kuće, ali istovremeno nam je i približila srca koja sada kucaju kao jedno. Porodica je ponovo domaća Crkva, a Ljubav prema bližnjem je postala jedina prava mera. Muzika, na dan pobede Života nad smrću, biće naša podrška svima da izdrže do kraja. Ne dajte se, i ovo ćemo pobediti – poručuje Trkulja.DuB - vinjeta: Online program

Ideja za ovaj događaj potekla je od osnivača Exita Dušana Kovačevića.

– Drago mi je da možemo da pomognemo da uz dva vrhunska domaća autora, koji su priznati i u svetskim okvirima, ulepšamo najradosniji hrišćanski praznik i pošaljemo lepu sliku Srbije u svet – izjavio je Kovačević.

Ovaj događaj je zamišljen i kao svojevrsna Vaskršnja molitva za ozdravljenje sveta od trenutne pandemije koronavirusa, ali i drugih pošasti, kao što je zagađenje životne sredine, koje preti da postane najveća opasnost za budućnost čovečanstva kada se pandemija završi.

Divna Ljubojević i Slobodan Trkulja osvojili su publiku širom planete i iza sebe imaju stotine nastupa u zemlji i svetu, od kojih se izdvajaju oni u Rusiji, Severnoj Africi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Škotskoj, Maleziji, ali i brojnim drugim zemljama.

Vaskršnja liturgija sa Divnom Ljubojević biće prenošena direktno na prvom programu RTS i TV Hram, dok će Trkuljin koncert u organizaciji EXIT fondacije i Balkanopolis centra za modernu Tradiciju, publika širom sveta moći da prati i putem Facebook stranice Exit festivala i na RTS-u, u nedelju, 19. aprila od 16.00. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.