Naslovna » BG svaštara » Ekonomija » 100 evra: Prijava za jednokratnu pomoć počinje 15. maja 2020.
100 evra: Prijava za jednokratnu pomoć počinje 15. maja 2020. (foto: Pexels)
100 evra: Prijava za jednokratnu pomoć počinje 15. maja 2020. (foto: Pexels)

100 evra: Prijava za jednokratnu pomoć počinje 15. maja 2020.

Prijava za jednokratnu pomoć od 100 evra punoletnim državljanima Srbije počinje preko kol centra u petak, 15. maja, i trajaće do petka, 5. juna.

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će prijava biti moguća telefonom ili putem portala Uprave za trezor i to već od 13. maja preko OVOG LINKA.

Oni koji primaju penzije i novčanu socijalnu pomoć ne moraju da se prijavljuju, jer će za njih isplate krenuti automatski.

Prilikom prijavljivanja preko portala Uprave za trezor ili telefonskim putem preko kontakt centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja, građani će ostavljati tri podatka:

  • JMBG,
  • registarski broj važeće lične karte i
  • naziv banke kod koje je otvoren račun ili žele da im bude otvoren račun.

Otvoren je kol centar za građane koji žele da se prijave telefonom. Svi zainteresovani mogu da se prijave za pomoć od 100 evra na 0800 101 100.

Nakon prvih prijava, od 1. juna na navedene račune očekuje se i uplata prvog novca.

Najčešća pitanja i odgovori: Jednokratna novčana pomoć - 100 evra (60 downloads)

100 evra samo za one koji imaju aktivno prebivalište u Srbiji

Svi punoletni državljani Srbije, na dan 24. aprila 2020. godine, kada je Vlada Srbije donela uredbu o isplati 100 evra i koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji naše zemlje sa važećom ličnom kartom, mogu da se prijave.

Ukoliko primalac penzija ili primalac novčane socijalne pomoći nema tekući račun, biće mu u ovu svrhu otvoren jednokratni namenski račun u Banci Poštanska štedionica, koji će biti ugašen nakon što podigne novac.

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun koji će nakon toga biti automatski biti otvoren bez troškova.

Nakon što novac podignu, građanima će namenski račun biti ugašen. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.