Naslovna » BG svaštara » Politika » Izbori u Srbiji 21. juna 2020.
Izbori u Srbiji (foto: roibu / shutterstock.com)
Izbori u Srbiji (foto: roibu / shutterstock.com)

Izbori u Srbiji 21. juna 2020.

Izbori u Srbiji, parlamentarni i lokalni, biće održani u nedelju, 21. juna 2020, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Posle sastanka sa predstavnicima devet političkih lista, Vučić je istakao da su izbori demokratsko pravo i najviši interes građana i države Srbije da izaberu Skupštinu i druge organe vlasti, i poručio da će se u vezi sa izbornom kampanjom slušati preporuke struke.

U sredu, ako sve bude kako se očekuje, Skupština Srbije ukinuće vanredno stanje, pa se postavilo pitanje održavanja izbora, koji su prvobitno bili raspisani za 26. april i odloženi zbog COVID-19.

Vučić je preneo da je prihvatio predlog pojedinih političkih stranaka koje su tražile da imaju 38 dana za izbornu kampanju do održavanja izbora, tako da će se parlamentarni i lokalni izbori u većem broju opština održati 21. juna.

Po njegovoj oceni, u maju se ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, dok će se u junu čekati mišljenje lekara.

Vučić je, kada je reč o notarima kojih nema dovoljno za overu potpisa, rekao da su stranke koje će izaći na izbore postigle dogovor o tome da osim notara i opštinski overitelji mogu da overavaju potpise podrške. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.