Naslovna » BG servis » Javni gradski prevoz od 8. maja – za sve građane
Javni gradski prevoz (foto: Pixabay)
Javni gradski prevoz (foto: Pixabay)

Javni gradski prevoz od 8. maja – za sve građane

Javni gradski prevoz u Beogradu od sutra, 8. maja 2020, biće dostupan svim građanima i gostima prestonice, a ne samo zaposlenima.

Posle zahteva predsednika Republike Srbije i nove odluke Republičkog kriznog štaba kojom je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 4.00 u istom obimu i na isti način kao pre Odluke o ukidanju javnog prevoza.

– Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte kao i pre Odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog kriznog štaba radi kontrolisanja ko koristi javni prevoz – istakao je Vasiljević.

On je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu.

To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika, poručio je Vasiljević. 

Bus plus prodajna mesta

Sem prodajnog mesta „Beograđanka“, koje se otvara sutra, već danas su otvorena sva ostala prodajna mesta Bus Plusa.

Kako je saopšteno iz Sistema Bus Plus, na svim prodajnim mestima obezbeđene su sve mere koje se tiču bezbednosti i zdravlja naših sugrađana. Kako bi se smanjile gužve na ponovo otvorenim prodajnim mestima Bus Plusa, ali i na najbrži način došlo do mesečnih personalizovanih kartica za zaposlene, važno je da se one i dalje naručuju preko poslodavca.

Informacije: 7155-177 i 7155-179. (Beoinfo)