Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Knjige iz edicije „Miško Piško“
Kreativni centar: Knjige iz edicije "Miško Piško"

Kreativni centar: Knjige iz edicije „Miško Piško“

Knjige iz edicije Miško Piško izdavačke kuće Kreativni centar donose nam priče o teškoćama odrastanja s kojima se susreće jedan mali dečak.

Serija obuhvata sedam slikovnica koje su namenjene deci u uzrastu do četiri godine: Miško Piško, Miško Nećejed, Miško Plašljivko, Miško Ljubomorko, Miško Ljutko, Miško Stidljivko i Miško i pundravci. Knjige je napisao Simeon Marinković, a ilustrovali su ih Dobrosav Bob Živković i Tihomir Čelanović.

Sve knjige iz edicije Miško Piško biće na posebnom popustu od 30% do petka, 15. maja 2020. na sajtu Kreativnog centra i u Klubu knjižari Kreativni centar (Makedonska 30).

Prva i najpoznatija slikovnica iz ove edicije jeste knjiga Miško Piško, koja se bavi temom detetovog navikavanja na nošu. Objavljena je 1994. godine, a posle nje je usledila čitava serija slikovnica o tom junaku.

– Pre nego što je nastao Miško Piško, konsultovali smo se s profesorkom Nevenkom Tadić, autorkom brojnih knjiga iz oblasti dečje psihijatrije. Uz svaku knjigu iz serije ona je dala kratak savet roditeljima o problemu o kom se u knjizi govori. Na primer: roditelji očekuju da dete sa godinu i po do dve treba da ide na nošu i zabrinu se ako to nije tako, ne znajući da je normalno i ako se njihovo dete do četvrte godine navikava na nošu. Objavljujući njene savete, hteli smo da pomognemo i roditeljima i deci u savladavanju tog momenta u odrastanju – navela je urednica Slavica Marković.

Kreativni centar: Knjige iz edicije "Miško Piško"

Sve slikovnice o dečaku Mišku napisane su u stihu i propraćene simpatičnim i vedrim ilustracijama. Poneki od stihova pravo su uputstvo roditeljima o tome kako da se postave prema detetu u problematičnoj situaciji.

Od objavljivanja prve knjige o Mišku prošlo je više od 25 godina i sve to vreme knjige iz ovog serijala ubrajale su se među najpopularnija izdanja Kreativnog centra zato što otvoreno, neposredno i s humorom govore o raznim teškoćama odrastanja, od kojih su neke navikavanje na nošu, slab apetit, nadvladavanje ljubomore, straha i stidljivosti.Promo

Čitajući ove zanimljivo ilustrovane slikovnice, deca će se zabaviti, a roditelji će, uz Miškovu pomoć, stvoriti pravu atmosferu za rešavanje različitih problema.

Knjige o dečaku Mišku pomažu detetu da uvidi da nije ni prvo ni poslednje koje ima određen problem i podstiču ga da o njemu govori ili da ga iskaže na neki drugi način.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.