Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Knjige s lavirintima – omiljene!
Kreativni centar: Knjige s lavirintima - omiljene!
Kreativni centar: Knjige s lavirintima - omiljene!

Kreativni centar: Knjige s lavirintima – omiljene!

Knjige s lavirintima izdavačke kuće Kreativni centar spadaju u omiljena izdanja dece predškolskog i školskog uzrasta!

Rešavanje lavirinata je odličan način da deca razviju različite veštine – lavirinti podstiču različite kognitivne veštine kod dece i unapređuju njihovo pamćenje i koncentraciju. Zadaci s kojima se najmlađi susreću u knjigama lavirinata podstiču njihovo strpljenje, upornost, a uče ih i da uživaju u procesu dolaženja do rešenja nekog problema.

Za predškolce preporučujemo četiri zanimljive knjige lavirinata – Veliki lavirinti, Novi veliki lavirinti, Najnoviji veliki lavirinti, kao i Novogodišnji lavirinti.

Ove knjige su prepune puteva kojima mladi čitaoci treba da krivudaju tražeći izlaz iz njih, a u svakoj knjizi očekuje vas više od 50 različitih zadataka. Dok ih budete rešavali sa svojim mališanima, moraćete da izbegnete vanzemaljce, da vratite zalutalog istraživača kući, da pronađete gusarsko skrovište prepuno blaga, da vrludate preko polja, mora, stena i pustinja i rešite dodatne zagonetke i izazove koje ćete sresti na putu.

Za decu mlađeg školskog uzrasta preporučujemo knjige Oko sveta kroz lavirinte i Vremeplov kroz lavirinte, gde ćete na podeljenim stranicama u knjizi pronaći 48 lavirinata. Čim pronađete izlaz iz jednog lavirinta, morate listati podeljene strane sve dok ne naiđete na ulaz u sledeći.

U knjizi Vremeplov kroz lavirinte pomozite Đorđu i njegovoj keruši Doni da nađu prave puteve i izađu iz ovih čarobnih lavirinata kako bi prošli kroz uzbudljive istorijske periode, kao što su doba dinosaurusa, stari Egipat, kosmičko doba i mnoge druge.Promo

Zabava je zagarantovana, a deca će kroz igru naučiti i zanimljive istorijske podatke. Ova knjiga čita se na neobičan način i biće sigurno jedna od onih koju će vaša deca obožavati.

Od istih autora stiže nam i knjiga Oko sveta kroz lavirinte. Putujte do Londona, Barselone, Havaja, zatim posetite safari u Keniji i uživajte u polarnoj svetlosti Finske. Rešavajući zadatke u lavirintima, deca će naučiti mnogo toga zanimljivog o brojnim zemljama sveta sa svih kontinenata. Spremite se za uzbudljiv put oko sveta!

Šest odabranih knjiga s lavirintima biće na posebnom popustu od 30% samo do petka, 22. maja. Ova akcija važi na sajtu Kreativnog centra i u Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu (TC Eurocentar, Makedonska 30).

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.