Naslovna » Izlasci » Pozorište » Malo pozorište „Duško Radović“: Deveta nedelja na internetu
Malo pozorište "Duško Radović" - online program (foto: Pixabay)
Malo pozorište "Duško Radović" - online program (foto: Pixabay)

Malo pozorište „Duško Radović“: Deveta nedelja na internetu

Malo pozorište „Duško Radović“ već devet nedelja na internetu predstavlja dečije pozorišne predstave, audio bajke, ali i „mala putovanja“ kroz umetnost.

Gledaj pažljivo!

U ovonedeljnoj predstavi „Cirkus Mario i Neta“, koja će biti emitovana u nedelju (24. maja) od 12.00, u prvom planu su cirkuske tačke, akrobacije, ples po žici, sastavljanje, rastavljanje, žongliranje, a sve to prikazano kroz živopisne lutke i neuhvatljivu čaroliju lutkarskog pozorišta.

Po rečima autorskog tima predstave, ova priča je o ljubavi, ali i o šašavim umetnicima, poput onih koji su predstavu i napravili. Tekst potpisuje Milena Depolo, režiju Dragoslav Todorović, a total dizajn Irina Somborac. Spoj tri nivoa radnje (predstave unutar predstave, trilera i jednog ljubavnog trougla) u spoju sa glumački besprekorno vođenim lutkama, daju rezultat koji ne smete propustiti!

Slušaj ‘vamo!

U sredu (20. maja) i subotu (23. maja) od 19.00, u okviru emisije „Bajka u 7“, slušaćete radio adaptaciju bajke „Glupi Jaša“ iz pera Hansa Kristijana Andersena.DuB - vinjeta: Online program

Ova neobična bajka govori o životu Jaše, najmanje omiljenom od trojice sinove jednog ostarelog štitonoše koji uprkos okolnostima uspeva da postane kralj.

Uz ovu audio bajku dolazi i propratni tekst o piscu, kompozitoru pažljivo odabrane klasične muzike koja se koristi kao podloga, kao i o samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim.

Bajke čita i oživljava Vladislava Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Nikola Radošević.

Aj na put!

I na kraju – u petak (22.00) od 17.00, kroz storije na instagram stranici Malog pozorišta, pridružite se drugarima na „Malom putovanju kroz istoriju umetnosti“ – vaši komentari i reakcije igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja kroz prostor, ali i kroz vreme!

Putuje se u najrazličitije zemlje i upoznaju se velike umetnice i umetnike i njihovo životno delo. Ovoga puta, Lili Petrović i Đorđe Kosić pričaće o čuvenom španskom slikaru dvadesetog veka – Pablu Pikasu.

Više o Pikasovim slikama i životu saznajte ovog petka na instagram stranici Malog pozorišta! (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.