Naslovna » Izlasci » Izložbe » Muzej Nikole Tesle ponovo radi od 2. juna 2020.
Muzej Nikole Tesle (foto: Pixabay)
Muzej Nikole Tesle (foto: Pixabay)

Muzej Nikole Tesle ponovo radi od 2. juna 2020.

Muzej Nikole Tesle ponovo će biti otvoren za posetioce od utorka, 2. juna 2020. godine, svim danima osim ponedeljka, od 10.00 do 16.00.

Stručna vođenja kroz izložbenu postavku biće organizovana na srpskom jeziku, utorkom, četvrtkom i subotom od 12.00 i 14.00.

Cena ulaznice iznosiće 250 dinara, a za decu predškolskog uzrasta ulaz je besplatan.

Grupni obilasci organizovaće se uz prethodnu najavu putem elektronske pošte info@tesla-museum.org i telefona 011/2433-886.

Zbog mera koje su na snazi u cilju zaštite stanovništva od virusa korona, posetioci će moći da obiđu izložbenu postavku uz poštovanje mera fizičke udaljenosti i nošenje zaštitnih maski.

Muzej Nikole Tesle: film i stalna postavka

Tokom radnog vremena, u Muzeju Nikole Tesle projektovaće se film koji hronološki prikazuje Teslin život, od rođenja 1856. godine u Smiljanu, preko godina školovanja provedenih u Evropi i prvih zaposlenja i izuma, do odlaska u SAD i najplodnijeg perioda Teslinog rada čiji je rezultat veliki broj izuma, novih tehničkih rešenja formulisanih i zaštićenih kroz preko 300 registrovanih patenata.

Na stalnoj postavci muzeja izloženi su lični predmeti koje je naučnik svakodnevno koristio, instrumenti iz njegovih laboratorija, kao i urna sa Teslinim posmrtnim pepelom koja se sa posebnim pijetetom čuva u Muzeju od 1957. godine.

Podatke o Teslinom životu i ključne oblasti Teslinog naučnog rada ilustruje veliki broj fotografija i dokumenata iz Tesline zaostavštine koji se danas čuvaju u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu.

Izložbena postavka prikazuje i Tesline izume sa kraja 19. i početka 20. veka koji zahvaljujući svojoj jednostavnosti i univerzalnosti i danas u primeni i deo su okruženja savremenog čoveka.

Atraktivnosti posete Muzeju naročito doprinosi i demonstracija rada modela Teslinih najznačajnijih izuma, a naročito visokonaponskog transformatora u kojoj tokom stručnih vođenja mogu da učestvuju i posetioci Muzeja. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.