Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Pobednici takmičenja MET Talenti 2020. – budući stipendisti Univerziteta Metropolitan
Pobednici takmičenja MET Talenti 2020. - budući stipendisti Univerziteta Metropolitan
Pobednici takmičenja MET Talenti 2020. - budući stipendisti Univerziteta Metropolitan

Pobednici takmičenja MET Talenti 2020. – budući stipendisti Univerziteta Metropolitan

Univerzitet Metropolitan već 14 godina prepoznaje i razvija profesionalne i etičke lidere u Srbiji i regionu, kroz takmičenje Metropolitan Talenti.

Pobednici dobijaju prestižnu četvorogodišnju stipendiju za Osnovne akademske studije na Univerziteta Metropolitan.

Ove godine takmičenje je održano pod drugačijim okolnostima zbog novonastale situacije i pandemije virusa COVID-19 koji je zahvatio Srbiju, pa su takmičari bili uskraćeni da svoje ideje prezentuju na Univerzitetu Metropolitan u Beogradu, kao što je to bilo do sada.

Ali, to ih nije sprečilo da putem online Zoom platforme predstave i isprezentuju žiriju ono na čemu su vredno radili – i osvoje četvorogodišnju stipendiju.

Univerzitet Metropolitan je bez obzira na novonastalu situaciju i ove godine sa istom misijom okupio najtalentovanije srednjoškolce, učenike trećih i četvrtih razreda, i sa jasnim ciljem nagradio njihov rad, talenat i kreativnost.

Univerziteta Metropolitan: Četvorogodišnje stipendije

Četvorogodišnje stipendije su dodeljene iz oblasti:

  • Informacionih tehnologija,
  • Računarskih igara,
  • Menadžmenta,
  • Grafičkog dizajna i
  • Dizajna interaktivnih medija.

Konkurencija među učesnicima takmičenja MET Talenti i najboljih radova bila je na visokom nivou.

Članovi stručnog žirija bili su u sastavu profesora i asistenata UM-a, koji su imali tešku odluku, ali koji su izabrali najkvalitetnije radove učenika koji su se izdvojili svojim talentom, ali i načinom prezentovanja.

U sastavu Fakulteta za menadžment stručni žiri su činili profesori: Tamara Vučenović, Vladan Madić i Aleksandar Jankulović. Za Grafički dizajn i Dizajn interaktivnih medija članovi žirija su bili profesori i asistenti Fakulteta digitalnih umetnosti: Marija Radosavljević, Boris Kuzmanović, Katarina Kaplarski, Rastko Kukić, Petar Stamenković i asistent Petar Cvetković.Promo

U okviru Fakulteta informacionih tehnologija stipendije su dobili takmičari iz oblasti Informacionih tehnologija i Računarskih igara, a stručni žiri je bio u sledećem sastavu profesora i asistenata: Miroslava Raspopović, Nenad Ćeranić, asistenti – Nebojša Gavrilović, Igor Sabo, Lazar Mrkela i Vuk Mihailović Takimoto.

Pobednici takmičenja Metropolitan Talenti za 2020. godinu su:

  • Jovana Đuričić iz Čačka (Ekonomska škola, četvrta godina) za oblast – Menadžment;
  • Tijana Vučetić iz Beograda (Savremena gimnazija, četvrti razred) za oblast – Dizajn interaktivnih medija;
  • Neda Ignjatović iz Niša (Umetnička škola, četvrti razred) za oblast – Grafički dizajn;
  • Aleksandar Cvetković iz Niša (Gimnazija „Bora Stanković“, četvrti razred) za oblast – Informacione tehnologije i
  • Jovan Pavković, takođe iz Niša (Gimnazija „9. maj“, četvrti razred) za oblast – Računarske igre.

Pobednici takmičenja iz svake oblasti, gde su se najviše bodovali kreativnost i inovativnost, zatim primenjivost i sama prezentacija ideje, pored stipendije koja pokriva celokupnu školarinu, dobili su i nagrade partnera takmičenja MET Talenti za 2020. godinu – Equilibrio obrazovni sistem 5x premium kurseva stranog jezika po izboru pobednika i Go2Travelling 5x specijalnih putovanja.